Începând cu 5 martie, este obligatorie prezentarea rezultatului testului Covid-19 la intrarea în Republica Moldova

CNESP a introdus noi măsuri epidemiologice de prevenție, în contextul răspândirii alarmante a virusului Covid-19. Începând cu 5 martie, este obligatorie prezentarea rezultatului testului Covid-19 la intrarea în Republica Moldova. Persoanele care nu vor avea actul medical vor putea intra în țară, însă vor trebui să respecte regimul de autoizolare la domiciliu.

CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Excepție fac: copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit.

Persoanele vaccinate anti-Covid-19 nu sunt obligate să prezinte rezultatul testului de diagnosticare.

Conaționalii noștri care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Restricții noi în toată țara: școlile trec la cursurile online. Alte măsuri introduse
Articolul anterior
Alertă Covid-19: Transportul public din Chișinău va fi sistat sâmbătă și duminică
Articolul următor
Alte articole interesante