Începând cu data de 1 septembrie, în Chișinău vor intra în vigoare noi reguli antiepidemice

Începând cu data de 1 septembrie, în Chișinău vor intra în vigoare noi reguli în contextul pandemiei de COVID-19. Acestea țin de securitatea în transportul public pentru copiii care merg la școală/grădiniță.

separator

”Pentru toți copiii care frecventează instituțiile educaționale din capitală, primăria municipiului Chișinău a pregătit câteva reguli simple pentru un „Drum sigur spre școală și grădiniță”.

Din data de 1 septembrie!

⁃ În stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri.

⁃ Va urca în troleibuz/autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare.

⁃ În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile.

⁃ Copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”/ “Hai la grădiniţă!”

Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

– Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța.

⁃ Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție, va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor.

⁃ Părinții, bunicii sau alte persoane, care însoțesc copiii, îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia nu vor intra în clădirea instituției!

În data de 27 august, primăria municipiului Chișinău a decis alocarea mai multor rute de troleibuz și autobuz pentru călătoriile copiilor, elevilor și persoanele care îi însoțesc. Este un proiect pilot care credem că va ajuta mult în această situație complicată pentru toată lumea.

Printr-un comportament responsabil putem ocroti sănătatea copiilor noștri și a celor din jur!”, a declat Ion Ceban.

Caz emoționant în Italia! O tânără și-a întrerupt chimioterapia pentru a-și naște copilul, apoi s-a stins din viață

Cazul unei femei din Italia a emoționat opinia publică din întreaga țară, după ce tânăra a ales să oprească tratamentul împotriva cancerului pentru a da naștere copilului. Ulterior, femeia a pierdut lupta cu boala necruțătoare.

O tânără de 33 de ani din Italia a murit sâmbătă, 13 aprilie, din cauza unui cancer la sân.

A aflat despre acest diagnostic în 2019, dar reușise să-l învingă. În 2023 ea se căsătorise. Cancerul a recidivat în luna februarie a acestui an, când femeia era deja însărcinată. Vestea a lovit-o ca un trăsnet. Împreună cu medicii, femeia a decis să întrerupă tratamentul și să dea naștere copilului.

După ce a adus pe lume, la 32 de săptămâni, un băiețel.

Imediat după ce a născut, femeia și-a reluat tratamentul pentru a combate boala, dar de data aceata cancerul ei a fost mai agresiv.

Cu zâbetul pe buze, Azzurro le-a mulțumit medicilor pentru tot ce au făcut pentru ea, până în ultima clipă.

Tânăra va fi înmormântată în 17 aprilie, în Oderzo.

Karma familială în funcție de luna în care ai făcut nunta

Karma familială în funcție de luna în care te-ai căsătorit! Există multe ritualuri asociate căsătoriei, însă este adevărat că unele cupluri nu cred în prevestiri, ceea ce este normal. Cu toate acestea, din cele mai vechi timpuri, a fost acceptat să se respecte tradițiile care poartă experiența acumulată a oamenilor, în special, în ceea ce privește cea mai bună lună pentru o nuntă.

Popoarele slave anterioare celebrau adesea nunți iarna

Ianuarie
Potrivit credințelor, o nuntă organizată la începutul anului nu este de bun augur. Prin căsătoria în ianuarie, este posibil să fii văduv sau văduv devreme. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că popoarele slave anterioare celebrau adesea nunți iarna.

Februarie

O relație armonioasă, lungă, îi așteaptă pe viitorii soți care s-au căsătorit luna aceasta, în ciuda frigului puternic.

Prima lună de vară este una dintre cele mai favorabile

Martie

Căsătoriile din martie promit transferul unuia dintre soți într-o țară străină – patria celuilalt soț. Acestea sunt de obicei căsătorii internaționale în care unul dintre tinerii căsătoriți trebuie să-și părăsească țara și să se stabilească într-o țară străină. Căsătoria în martie este o mare oportunitate pentru cei care doresc să se căsătorească cu un străin.

Aprilie

Potrivit prevestirilor, o nuntă în aprilie poate promite instabilitate pentru parteneri și contraste puternice. Cu toate acestea, în primăvară, totul prinde viață și, conform altor convingeri de nuntă, căsătoria în această lună este o garanție a unor sentimente de dragoste îndelungate, așa că acest semn este destul de controversat.

Mai. Soții angajați în această lună vor regreta

Să te căsătorești în septembrie este o alegere excelentă

Mai

Superstiția avertizează că a te căsători în luna mai înseamnă a suferi toată viața sau a întâmpina dificultăți. Potrivit credințelor populare, soții angajați în această lună vor regreta. O astfel de alegere promite trădare, strângere a mâinilor și alte fenomene negative.

Iunie

Prima lună de vară este una dintre cele mai favorabile perioade pentru căsătorie. Căsătoriți în iunie, tinerii căsătoriți se vor înțelege și vor trăi armonios. Nu degeaba luna se numește perioada nunții-luna de miere. O nuntă din iunie este garanția unei vieți de familie dulci.

Iulie

Miezul verii este considerat un moment mai puțin bun pentru a te căsători decât prima lună de vară. Viața tinerilor căsătoriți poate să nu fie atât de fericită. Succesul unei căsătorii depinde în proporție de 90% de cuplu. Dar, conform altor rapoarte, iulie este una dintre lunile neutre. Așa cum tinerii se vor trata unii pe alții, la fel și relațiile lor.

August

Aceasta este o lună grozavă pentru a organiza o ceremonie de căsătorie. Tinerii soți nu numai că vor trăi bine în căsătorie, ci vor deveni și prieteni excelenți, între care va exista o înțelegere reciprocă deplină. Căsătoria în august este potrivită pentru persoanele cu un temperament pasional. Viața lor va fi plină de momente strălucitoare.

Septembrie

Așa se face! Să te căsătorești în septembrie este o alegere excelentă. Viața de după nunta din septembrie va curge cu un ritm măsurat. Uniunea conjugală se va dovedi a fi o relație de încredere, deși fără multe sentimente pasionale. Cu toate acestea, dragostea și respectul vor fi mereu prezente în viața tinerilor căsătoriți. Căsătoria din septembrie promite stabilitate și o viață liniștită.

Octombrie

O nuntă din octombrie poate promite dificultăți tinerilor soți. În relația tinerilor căsătoriți care s-au căsătorit în octombrie pot exista momente confuze și instabile. Tinerii care s-au căsătorit luna aceasta se pot găsi nefericiți în viața de familie din cauza conflictelor și a neînțelegerilor.

Noiembrie

O căsătorie încheiată în această lună va aduce belșug și bunăstare materială. Proaspeții căsătoriți acordă mai multă atenție stabilității financiare decât iubirii pasiunii. Deși luna aceasta de toamnă are de obicei vreme rea, prognozele și prevestirile pentru petrecerea de nuntă sunt de obicei bune.

Decembrie

Luna aceasta este considerată de bun augur. Soții vor fi fericiți, vor avea mulți moștenitori, iar soții înșiși vor trăi multe momente de bucurie în viață. Căsătoria în decembrie este bună pentru cei proaspăt căsătoriți care își prețuiesc foarte mult dragostea.

sursa

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Marea Britanie se răzgândește în privința purtării măștii de protecție în școli
Articolul anterior
Coronavirus: Franța a raportat peste 5.400 de cazuri noi în 24 de ore
Articolul următor