Începe bătălia pentru Kremlin: „Ne aflăm în pragul unor schimbări politice interne foarte grave, cu caracter catastrofal”

Naţionaliştii ruşi pro-război, conduşi de Igor Ghirkin, un fost agent FSB condamnat la Haga pentru doborârea zborului MH17 în 2014, au anunţat vineri că un nou grup pe care l-au înfiinţat, Clubul Patrioţilor Furioşi, intră în politică pentru „a salva” Rusia, avertizând că ţara este în pericol de tulburări sau chiar de colaps din cauza eşecurilor militare în războiul din Ucraina, relatează Reuters citat de news.ro.

La aproape 15 luni de când Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina în ceea ce el a numit „o operaţiune militară specială”, Moscova spune că încă nu şi-a atins toate obiectivele, în timp ce forţele sale se pregătesc să facă faţă unei contraofensive ucrainene susţinută cu armament de Statele Unite şi NATO.

Grupul ultranaţionalist rus, cunoscut sub numele de „Clubul Patrioţilor Furioşi”, a anunţat că intră în politică ca partid de opoziţie – fără nicio instrucţiune formală sau informală din partea Kremlinului -, deşi îl vede pe Putin ca fiind singurul garant adevărat al stabilităţii în Rusia modernă.

Clubul a fost înfiinţat la 17 martie.

„În Rusia se pregăteşte o criză sistemică”

Ghirkin, fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB), care a ajutat Rusia să anexeze Crimeea în 2014 şi apoi să organizeze miliţii pro-ruse în estul Ucrainei, a declarat că grupul său speră să prevină colapsul Rusiei.

„În Rusia se pregăteşte o criză sistemică – sau este deja în criză – în timp ce temperatura societăţii creşte”, a declarat Ghirkin pentru Reuters. „Ne aflăm în pragul unor schimbări politice interne foarte grave, cu caracter catastrofal”, avertizează el.

„Toate forţele sănătoase trebuie să creeze organizaţii care să ia parte la bătălia politică, care este inevitabilă şi care a început deja”, a afirmat Ghirkin.

În Rusia lui Putin, politicieni şi bloggeri ultranaţionalişti şi-au asumat din ce în ce mai mult, de la începutul războiului, rolul de critici ai conducerii militare despre care spun că eşuează din cauza incompetenţei, corupţiei şi chiar a trădării.

Kremlinul nu a comentat demersul lui Ghirkin. Putin, despre care se preconizează că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, este convins că „operaţiunea militară specială” îşi va atinge toate obiectivele.

Întrebat de Reuters dacă este o naivitate să creadă că ar putea anunţa o astfel de mişcare politică în Rusia lui Putin fără acordul Kremlinului, Ghirkin, în vârstă de 52 de ani, a răspuns: „Vreau să cred că nu mă consideraţi o persoană naivă”.

Bătălia pentru era „post-Putin” a început

Ghirkin spune că este clar că bătălia pentru era „post-Putin” a început deja în interiorul elitei ruseşti.

„Indiferent cât de mult îl critic pe Putin, el este în prezent singura figură legitimă din Federaţia Rusă”, a declarat Ghirkin. Dacă Putin ar fi înlăturat de la putere „ar însemna prăbuşirea Rusiei”, a avertizat el.

Ghirkin, care nu recunoaşte Ucraina ca stat suveran şi spune că o mare parte din ea face parte din Rusia, susţine că Rusia se va confrunta cu o înfrângere în război, dacă nu va demite comandanţii de top, „hoţii” şi „incompetenţii” şi nu va începe să lupte într-un mod mult mai serios.

„Dacă situaţia actuală continuă, atunci vom fi înfrânţi în acest război”, spune Ghirkin, adăugând că victoria Rusiei va fi obţinută doar dacă statalitatea ucraineană va fi lichidată şi dacă oraşele, inclusiv Kievul, vor fi controlate de Rusia.

Rusia, amenințată de Occident

Făcând ecoul ideii lui Putin, Ghirkin a declarat că Occidentul vrea să distrugă Rusia şi să declanşeze o lovitură de stat pentru a aduce la putere politicieni susţinuţi de Occident care vor jefui resursele naturale ale Rusiei şi vor distruge cultura slavă rusă.

„Nu va exista niciun compromis: războiul se va încheia ori cu steagul rusesc deasupra Kievului, ori cu înfrângerea Rusiei cu scopul ocupării parţiale a acesteia, dezarmării şi anulării suveranităţii sale”, proclamă Ghirkin.

El afirmă că grupul său are puţini bani şi niciun sponsor financiar important şi că a fost nevoit să strângă suficienţi bani pentru a face anunţul intrării în politică, eveniment organizat în condiţii de maximă securitate, într-un hotel din Moscova din epoca sovietică, construit pentru Jocurile Olimpice din 1980.

Între alţi lideri ai grupului se numără preşedintele Pavel Gubarev, un luptător pro-rus din estul Ucrainei, precum şi Iuri Evici, medic militar, şi Mihail Aksel, fost membru al mişcării „Cealaltă Rusie” a lui Eduard Limonov, scriitor şi politician decedat în 2020, care în anii ’90 fondase Partidul Naţional Bolşevic.

„Sarcina noastră este să ajutăm ţara noastră să evite tulburările care se apropie şi să creăm acele poziţii pe baza cărora vom acţiona în aceste turbulenţe pentru a preveni distrugerea Rusiei ca stat şi ca civilizaţie unică”, a declarat Ghirkin.

Cunoscut şi sub numele de Igor Strelkov, Ghirkin a fost condamnat anul trecut de justiţia din Olanda, în absenţă, pentru crimă, pentru rolul său în doborârea zborului MH17 deasupra Ucrainei, în 2014, tragedie soldată cu moartea a 298 de oameni. În timp ce pedeapsa pronunţată a fost de închisoare pe viaţă, el neagă orice implicare în eveniment. 

Poliţia rusă a găsit 47 de milioane de dolari cash în sediul Wagner. Ce spune Prigojin despre acești bani

Serviciile de securitate ruse au efectuat un raid asupra unei proprietăţi a grupului Wagner din Sankt Petersburg. Percheziţiile vin după ce grupul Wagner a lansat o rebeliune împotriva conducerii de la Moscova.

Bucătarul lui Putin”, șeful mercenarilor Wagner, este pe cale să „creeze un  fel de stat paralel în Rusia” (politolog) | Digi24

Rapoarte din presa rusă susţin că au găsit 47 de milioane de dolari şi 38 milioane de lire sterline în numerar în cutii de carton lângă biroul lui Evgheni Prigozhin, scrie Mediafax.

Liderul grupului paramilitar a declarat că banii erau pentru a acoperi salariile şi alte cheltuieli pentru luptătorii săi Wagner.

Într-un mesaj audio pe canalul său Telegram, liderul Wagner se referă la o dubă şi două autobuze încărcate cu bani.

El spune că acestea sunt fondurile pentru a acoperi plăţile pentru luptătorii Wagner.

„Wagner a funcţionat în ultimii 10 ani folosind doar bani lichizi – aşa cum s-a convenit în contractul nostru. Eu îl respect pe deplin”, spune Prigozhin.

„Forţele de ordine au intrat în centrul PMC Wagner de pe strada Zolnaya din Sankt Petersburg. Două dube cu poliţişti şi membrii ai gărzilor naţionale au ajuns la clădire”, a anunţat agenţia de presă locală Fontanka.

Prima medalie pentru Republica Moldova la Jocurile Europene din Polonia

Republica Moldova are prima medalie de la Jocurile Europene din Polonia. De ziua sa de naștere, canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit bronzul în proba de 500 de metri.

„Medaliat cu bronz, reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi!”

Serghei Tarnovschi a urcat pe a treia treaptă a podiumului de premiere și a fost recompensat cu medalia de bronz pentru prestația în concursul de 500 de metri. Sportivul, antrenat de Nicolae Juravschi, a fost cronometrat cu un minut, 46 de secunde și 460 de miimi. Canoistul din Republica Moldova s-a lăsat depășit de cehul Martin Fuksa și de românul Cătălin Chirilă, potrivit tvrmoldova.md.

Serghei Tarnovschi a avut ocazia să urce pe podium și în proba de 200 de metri, doar că reprezentantul Republicii Moldova a încheiat cursa de ieri pe a patra poziție. Mai puțin de o secundă l-a despărțit pe elevul lui Nicolae Juravschi de o nouă medalie de bronz.

A fost aproape de podium și Maria Olărașu, care a ocupat astăzi locul patru în concursul de 500 de metri. Sportiva din Republica Moldova a fost cronometrată cu două minute și opt secunde, insuficient pentru a le depăși pe canoistele din Ucraina, Spania și Ungaria.

Bronzul adjudecat astăzi de Serghei Tarnovschi este prima distincție pentru Republica Moldova la Jocurile Europene din Polonia.

Cristina Spătar s-a căsătorit religios cu soțul milionar și a arătat ca o prințesă în ziua cea mare! Cei doi nași, la înălțime la marele eveniment

Cântăreața Cristina Spătar și iubitul ei, milionarul Vicențiu Mocanu, și-au unit astăzi destinele. Rochia miresei a fost spectaculoasă, dar nici nașii nu au fost mai prejos. Cornel Botgros și Ion Paladi au atras toate privirile, alături de soțiile lor superbe.

Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!

Rochia de mireasă a Cristinei Spătar a furat privirile tuturor, grație măiestriei cu care fiecare detaliu a fost atent lucrat. Vedeta a optat pentru o rochie stil sirenă, cu umerii lăsați, plină de pietre sclipitoare, dar și cu trenă detașabilă.

Cristina Spătar, o mireasă superbă / Sursă foto: Click!

Și-a coafat părul lejer, în bucle simple și a ales o diademă prețioasă și un machiaj ca la carte, potrivit click.ro.

O apariție elegantă, invitați aleși pe măsură și fiecare detaliu bine pus la punct a conturat un eveniment așa cum s-a așteptat toată lumea: ca în basme! 

Regina R&B-ului s-a ocupat personale ca totul să fie excepțional, mai ales rochia de mireasă pe care o poartă. Cântărește 10 kilograme și este de o frumusețe răvășitoare, deloc încărcată de detalii pompoase, ci elegantă, așa cum deja ne-a obișnuit cu fiecare apariție. 

Machiajul și coafura au fost simple, însă diadema purtată pe cap a fost de efect, întreaga apariție fiind asortată cu o pereche de sandale argintii. A avut un buchet din cale albe, foarte simplu si modest, dar elegant și de efect totodată, care nu a putut fi trecut cu vederea. 

Cristina Spătar a avut o apariție impactuoasă, coborând elegant din lift, ca o prințesă,  în fața tuturor persoanelor care o așteptau cu mare nerăbdare. Mirele nu a fost nici el ferit de emoțiile din ziua cea mare, căci sentimentele i-au putut fi citite pe chip. 

Nunta artistei cu milionarul din Râmnicul Vâlcea și invitați pe măsură!

Nunta Cristinei Spătar cu milionarul din Vâlcea este evenimentul care a pus țara pe jar! Cei doi au decis să facă atât căsătoria religioasă, cât și marea petrecere în Râmnicu Vâlcea. Printre cei 500 de invitați la nunta celor doi se numără nume mari din show-biz-ul românesc, dar și din lumea politică. 

Nunta este una cu adevărat fastuoasă, cum rar îți este întâlnit să vezi! Cântăreața s-a ocupat în detaliu de pregătiri, astfel că și-a întâmpinat invitații în cadrul unui local de lux, într-o sală de evenimente decorată cu 3000 de cale și 900 de hortensii. Un alt moment important al serii va fi momentul tăierii tortului, care se anunță a fi o adevărată capodoperă, un tort spectaculos, decorat cu ivory, verde și auriu.

Nașii mirilor au fost aleși pe măsură, cum nici nu se putea altel.

Părinți religoși le sunt: Angela Botgros, fiul Maestrului Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei Lăutarii de la Chișinău, și Ion Paladi și soția acestuia, Veronica, coleg de breaslă, dar și un prieten apropiat al miresei.

Colegii și bunii prieteni ai Cristinei Spătar nu lipsesc nici ei de la nuntă, astfel că îi amintim pe: Nicușor Iordan, Gabriel Dumitru, Claudia Ghițulescu, Adriana Bahmuțeanu, Mihaela Gurău.

Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!
Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!
Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!

Meniul de la nunta Cristinei Spătar

Meniul este, și el, un regal culinar, scrie Spynews. Invitații vor mânca creveți crocanți cu sos sweet chili, frigărui din brânzeturi franțuzești și struguri, roastbeef cu muștar rusesc, frigăruie din ou de prepeliță și roșii confiante, cornet de foaie gras și smochine, tartină cu somon fume, salată caesar cu piept de curcan, ansoa și dressing în coșuleț filo, creveți în crustă de cartofi, pachețele de primăvară cu pui și legume și prosciutto con melone.

La felul principal, file de butterfish (pește) cu orez negru, sparanghel și sos de șampanie, sărmăluțe servite cu mămăliguță, bacon, smântână și ardei iute, mușchi de vită cu sos brun și crevete black tiger, piure de cartofi cu trufe&mix salată.

În viața personală a Cristinei Spătar a ieșit soarele. La 51 de ani, cu doi copii și cu un divorț scandalos la activ, Cristina Spătar a început o nouă viață în decembrie anul trecut. Pe 10 decembrie 2022, Cristina Spătar s-a măritat cu un afacerist din Vâlcea, Vicențiu Mocanu, după ce acesta a cerut-o în căsătorie, în Dubai.

Dar cine este Vincențiu Mocanu, milionarul care, de Ziua Îndrăgostiților, i-a luat Cristinei o mașină de 300.000 de euro, iar de ziua ei i-a druit un bloc de locuințe, evaluat la 2 milioane de euro? Vicențiu Mocanu este proprietarul VeroTherm, un producător de polistiren şi mortare uscate din Râmnicu Vâlcea, afacere pe care acesta a început-o în 1998.

Compania din Râmnicu Vâlcea dezvoltă un ansamblu rezidenţial cu 120 de case, sub numele VeroTherm Villas, care implică investiţii totale de peste 40 de milioane de euro.

Vicenţiu Mocanu mai deţine în Vâlcea şi o franciză Lems, un magazin al producătorului de mobilă Lemet din Prahova, fiind, de asemenea, acţionar majoritar şi într-o companie ce poartă numele La Fise, cu activitate în întreţinerea şi repararea autovehiculelor, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro.

Iubire manifestată prin bătaie! Pedeapsa primită de un bărbat din Fălești care și-a omorât soția în bătaie
Articolul anterior
Un șef de secție de la Chișinău-Gaz a fost reținut în timp ce lua mită
Articolul următor