Începe înmatricularea elevilor în liceele din Chișinău

Prima etapă de înmatriculare în liceele din Chișinău începe pe data de 7 iulie și se va încheia pe data de 28 iulie. Pentru anul de studii 2023-2024 au fost planificate 5 520 de locuri pentru 216 clase, transmite IPN.

La ședința Primăriei, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat că admiterea va avea loc în 98 de instituții de învățământ secundar, dintre care 83 sunt  publice, iar 15 sunt private. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 7-10 august.

Admiterea elevilor se efectuează atât offline, direct la instituția la care persoana aplică, cât și online, pe platforma escoala.chisinau.md. Admiterea  în învățământul liceal este organizat în instituția liceală, prin concurs, în rezultatul mediei de selecție.

Este permisă depunerea cererii la o singură instituție. Dacă a fost depusă cererea la o instituție și se dorește aplicarea la alta, prima cerere se retrage, iar apoi se depune alta nouă.

O delegație a organelor de drept din Tadjikistan, în vizită la Procuratura Generală
Articolul anterior
Dosar penal după atacul de la Aeroport! Procurorii vor verifica corectitudinea acțiunilor persoanelor responsabile de securitatea Aeroportului
Articolul următor