Doi foști miniștri ai Justiției, Alexandru Tănase și Fadei Nagacevschi, afirmă că limba română a rămas moldovenească în Constituție și critică legea votată pe 16 martie. Conform lor, însă, din legea supremă a dispărut sintagma „funcționând în baza grafiei latine”, scrie realitatea.md.

Tănase a publicat un editorial la subiect timpul.md. Cât despre Nagacevschi, acesta a scris pe rețelele de socializare, aducând critici majorității de la guvernare.

Într-adevăr, pe pagina web legis.md, administrată de Ministerul Justiției, se regăsesc informațiile invocate de Nagacevschi și Tănase. Între timp, în baza de date Weblex, din articolul 13 al Constituției este exclusă sintagma „Limba moldovenească”.

Pentru a clarifica situația, redacția Realitatea l-a contactat pe Ion Creangă, șeful Direcției Juridice a Parlamentului. Conform lui, este vorba despre o procedură care durează și nu a reușit să fie încă încheiată.
„Am discutat cu Ministerul Justiției. Ei spun că procedura lor este mai complexă și se lucrează pe etape. Întâi se introduc textele de comentarii si apoi texte de modificare. Se va schimba în termenul indicat de lege”, a punctat Creangă.
Agenția Resurse Informaționale Juridice are la dispoziție 30 de zile pentru a modifica terminologia din legislație. Așadar, dacă în Monitorul Oficial noile prevederi au apărut pe 24 martie, textul Constituției urmează să fie schimbat până pe 23 aprilie.