Incredibil. S-a descoperit cine este persoana care băga ace de cusut în interiorul căpșunelor

Australia a trăit, în luna septembrie, mai multe săptămâni de panică, după descoperirea mai multor cazuri de căpşune cu ace şi bolduri în interior, incidente care au provocat dificultăţi producătorilor, panică în rândul consumatorilor şi un val de farse pe reţelele de socializare.

separator
Peste 100 de cazuri de ”căpşuni capcană” au fost raportate după primul incident, căruia i-a căzut victimă un bărbat spitalizat pentru dureri de stomac. Un incident similar a fost semnalat şi în Noua Zeelandă.

Poliţia a anunţat arestarea, duminică după-masă, a unei femei de 50 de ani în urma ”investigaţiilor vaste şi complexe”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Forţele de ordine din Queensland, un stat din nord-estul Australiei, au ”coordonat o anchetă naţională, în care au fost implicate mai multe autorităţi guvernamentale, servicii judiciare şi de informaţii”, a adăugat poliţia într-un comunicat. Femeia urmează să fie pusă sub acuzare duminică seară, iar luni va fi prezentată instanţei.

Poliţia nu a oferit detalii suplimentare în ceea ce priveşte rolul sau implicarea acesteia în incidente. Incidentele au forţat supermarketurile să retragă căpşunele de pe rafturi, iar pe cultivatori să distrugă stocurile nevândute.

De asemenea, legislaţia în domeniu a fost înăsprită, cei vinovaţi de contaminărilor alimentare riscând până la 15 ani de închisoare. „Nu este de glumă”, a declarat în septembrie premierul Scott Morrison, într-un discurs televizat. „Nu este acceptabil, aşa ceva nu este acceptabil în această ţară”, a adăugat şeful guvernului, calificând autorul drept „laş” şi ”nenorocit”.

Plăcintă cu ceapă. O rețetă ingenioasă, gata în doar 30 de minute
Articolul anterior
Adrian Ursu și Irina Negară, vacanță romantică în America! Vezi ce orașe faimoase au vizitat până acum
Articolul următor
Alte articole interesante