Indemnizația de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali care s-au îmbolnăvit la lucru nu se achită din ianuarie

Indemnizația de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali care s-au îmbolnăvit la locul de muncă și cea de 100 de mii de lei oferită rudelor în cazurile de deces, nu este plătită din 1 ianuarie 2021.

Despre acest lucru a comunicat ministrul sănătății, Ala Nemerenco, la ședința Parlamentului, scrie radiochisinau.md cu referire la IPN.

Oficiala a  precizat că s-a acumulat o datorie de 56,8 de milioane de lei – bani neplătiți în această perioadă la 500 de lucrători medicali. Ministra a sugerat să fie chemat la raport fostul ministru al finanțelor ca să explice de ce nu a efectuat respectivele plăți. Ala Nemerenco a mai spus că rectificările operate la bugetul de stat pentru anul 2021 prevăd sumele pentru acoperirea restanțelor respective.

Precizările au fost făcute de ministră după declarația deputatului BCS, Vladimir Odnostalco, care a spus că sunt semnale îngrijorătoare, precum că, ar urma să fie de reexaminată legalitatea acordării plăților de 16 mii de lei pentru cadrele medicale care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la locul de muncă.

Tragedie la Rezina. Un bărbat a fost strivit mortal de propria maşină
Articolul anterior
Un bărbat dat dispărut acum 30 de ani s-a întors acasă. Familia îi făcea parastase, vecinii îl credeau plecat cu o femeie
Articolul următor