India, în pragul disperării. Un nou antirecord s-a înregistrat în ultimele 24 de ore

Situația din India devine și mai critică. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproape 380 de mii de îmbolnăviri de Covid-19.

În nicio altă țară din lume nu au mai fost raportate atât de multe cazuri într-o singură zi. Rudele bolnavilor caută cu disperare medicamente şi locuri în care aceştia pot primi oxigen, transmite publika.md.

„Nu avem medicamente în farmacii. Am fost în cinci sau şase farmacii mari, dar nicăieri nu am găsit medicamente.”

În faţa unui templu din Delhi a fost instalat un cort în care oamenii pot veni să primească oxigen în mod gratuit. Pentru a ajunge acolo, aceștia sunt nevoiți să parcurgă o distanță mare.

„Căutăm butelii cu oxigen în toate oraşele situate chiar şi la o distanţă de 200-400 de kilometri. Toate maşinile noastre sunt pe drumuri.”

Cetăţenii indieni acuză Guvernul de agravarea situaţiei epidemiologice şi cer demisia premierului, Narendra Modi. Pe reţelele de socializare au fost postate mii de mesaje critice în adresa oficialului. 

Între timp, India a primit ajutor de urgență din partea Statelor Unite, Marii Britanii şi Uniunii Europene. Specialiștii din domeniu sunt de părere că agravarea situaţiei epidemiologice putea fi cauzată de tulpina indiană. 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până acum, această tulpină a ajuns în cel puţin 17 ţări.

sursa foto

Meteorologii anunță pentru mâine zi cu soare și +22 de grade în termometre
Articolul anterior
370 cazuri noi de Covid-19, înregistrate în ultimele 24 ore
Articolul următor
Alte articole interesante