Influența stilului de viață asupra sănătății

Stilul de viață are un impact puternic asupra sănătății noastre. Modul în care ne alimentăm, timpul pe care îl acordăm sportului, respectarea orelor de somn sau stresul la locul de muncă sunt principalele elemente care influențează sănătatea noastră. Potrivit medicilor, dacă vrei să ai o viață sănătoasă și de lungă durată, fă mai des așezări și aplecă-te mai mult.

separator

De ce este bine să recurgi la astfel de exerciții? Pentru că, presiunea în zona mușchilor lombari poate provoca și presiune în zona intestinului, iar dacă mai este presată și zona intestinului gros, atunci vei simți disconfort la nivelul ficatului. Mai mult, în astfel de condiții acidul lactic nu este utilizat, cantitatea de toxine se mărește, iar producția de elastină scade considerabil și încet are loc presarea articulațiilor și discurilor intervertebrale. Toate acestea sunt cauzele modului nostru de viață greșit și sedentar.Mai mult, așa zisul „Mușchiul sufletului” nu este în piept, cum se poate presupune, ci în regiunea pelviană a corpului. Iar stresul vieții moderne îl presează, provocând astfel probleme de sănătate.Potrivit tradiții taoiste, mușchiul lombar sau mușchiul sufletului este principalul centru energetic al corpului. Un mușchi lombar flexibil și puternic, ne motivează și permite energiilor subtile să curgă prin oase, mușchi și articulații. De asemenea, adepții curentului susțin, că tinerețea unui om este determinată de starea de sănătate a ficatului, iar starea ficatului este determinată de plasticitatea noastră. Astfel, cu cât vom face mai des aplecări, cu atât vom trăi mai mult și cu cât vom face mai multe așezări, cu atât mai bine vom arăta.Astfel, fă zilnic câte 150-200 de aplecări pentru a antrena ligamentele inimii, ficatului, rinichilor și vizicii biliare.

Totodată, este recomandat să recurgi la gimnastică statică fără oxigen. Te întrebi, cum corect să o faci? În primul rând: reține respirația, iar apoi inspiră adânc, reține din nou respirația și expiră. Ai simțit cum dispar spasmele interioare? Acesta este minimul necesar, pe care ar trebui să-l faci regulat. Iar maximul este sala de sport, exercițiile cardio și pista de alergare. Și regiunea din zona taliei are nevoie de grija noastră, deoarece este o adevărată „centură” pentru organele interioare. Abdomenul mare împiedică activitatea mușchilor lombari mari, iar acest lucru duce la presarea intestinului. Iar presarea intestinului înseamnă presarea creierului, iar presarea creierului duce la boala Alzheimer, boala Parkinson și îmbătrânirea prematură.Sper, că te-am convins să găsești timp pentru exerciții fizice, care te vor ajuta să-ți menții sănătatea și să prelungești tinerețea. Ai grijă de tine!!!

Frații Meladze nu au părăsit astăzi Rusia! Informația apărută în presă este un FALS!

În această dimineață, în presa rusă au apărut informații potrivit cărora cunoscuții frații Konstantin și Valeri Meladze, ar fi părăsit azi Rusia pentru totdeauna și ar fi plecat în Franța. Informația este un fals, anunță interpretul rus Valeri Miladze.

Totodată, artistul, în vârstă de 56 de ani, a anunțat că nu a dat foc ordinului ”Artist al Poporului din Rusia”, primit pentru activitatea sa, așa cum scria presa, dar nici altor ”hârțoage” în ochii jurnaliștilor.

Presa mai scria că imperiul putinist ar fi fost scandalizat de gestul artiștilor.

Un cuplu din Ploiești a sărit direct pe geam, după ce a explodat bateria unui scuter: „Eram şi dezbrăcat, că dormeam, am zis nu contează”

Un cuplu din Ploieşti, România, şi-a văzut moartea din cauza bateriei de la scuter. Acumulatorul, lăsat la încărcat, a explodat și a aprins tot apartamentul. Ca să se salveze, cei doi au sărit dezbrăcaţi pe geam. Norocul lor a fost că stăteau la etajul 1 şi au scăpat cu răni uşoare. 

Explozia puternică a zguduit în zorii zilei un bloc cu patru etaje din Ploieşti. Flăcările au aprins instantaneu un apartament aflat la etajul 1. Locatarii, un bărbat de 43 de ani şi partenera lui dormeau. Disperaţi s-au aruncat, fiecare pe câte un geam.

Florin Albu, proprietarul apartamentului: A bubuit atât de tare că tot apartamentul a luat foc, toată mobila. Într-o fracţiune de secundă, tot apartamentul a fost negru, nu mai vedeam nimic şi la primul geam pe care l-am văzut, am sărit pe el. Eram şi dezbrăcat, că dormeam, am zis nu contează.

Cauza exploziei din Ploieşti este una neobişnuită

Florin Albu, proprietarul apartamentului: De la o baterie de scuter, numai aia era băgată în priză. 

Explozia a zguduit tot blocul. Vecinii au ieşit şi ei în fugă.

Costin Duţă, purtător de cuvânt SAJ Prahova: O femeie de 50 de ani care se pare că s-a aruncat de la etaj datorită panicii, aceasta prezenta un traumatism la nivelul braţului drept şi o arsură de gradul întâi la nivelul gâtului. 

Două apartamente din bloc au nevoie de renovări după deflagraţie.

Rusia își anunță triumful: Azovstal a căzut. Liderul Prokopenko, luat cu un blindat special

Kremlinul anunţă triumful: „Complexul este sub controlul nostru, liderul Prokopenko luat cu un blindat special”. La ieşire, ucrainenii au fost percheziţionaţi unul câte unul, au fost verificate şi tatuajele, scrie mediafax.ro.

Azovstal a căzut. Oţelăria, simbol al rezistenţei batalionului Azov şi oraşul martir Mariupol se află „în totalitate sub controlul forţelor armate ruse”, a anunţat seara Apărarea Moscovei, după ce ministrul Serghei Şoigu i-a comunicat preşedintelui Vladimir Putin „ sfârşitul operaţiunii şi eliberarea completă” a turnătoriei.

Evacuarea a durat 4 zile, timp în care 2.439 de soldaţi, cifră neconfirmată de ucraineni, s-au predat, aşa cum a ordonat Statul Major de la Kiev.

Imaginile video difuzate aseară de la Moscova arată armata rusă în timp ce, cu banderola albă şi faţa acoperită, efectuează percheziţii atente asupra ucrainenilor neînarmaţi în uniformă, aranjaţi la rând într-un loc deschis, în timp sunt dezbrăcat şi pentru a-şi verifica tatuajele.

„Sunt Termopilele secolului 21”, a declarat în ultimele zile şeful delegaţiei de negocieri, Mikhailo Podoliak. „Comandamentul superior militar a dat ordin să salveze vieţile soldaţilor şi să nu mai apere oraşul Mariupol”, a spus comandantul Azov Denis Prokopenko, în cel mai recent videoclip al său.

Apoi, el şi ceilalţi comandanţi, în frunte cu adjunctul său Sviatoslav Kalina Palamar şi comandantul Brigăzii 36 Marină, maiorul Serhi Volina, au trebuit să depună şi ei armele.

Moscova, seara, a anunţat cum însuşi Prokopenko a fost dus „cu un vehicul blindat special” în teritoriile controlate de Rusia. Acum, pentru Kiev va fi timpul pentru negocieri pentru încercarea unui schimb de prizonieri, care să se desfăşoare şi prin mediere internaţională.

În afara oţelăriilor şi a ei 11.000 de metri pătraţi de tuneluri construite în 1930, ruşii ar fi curăţat dărâmăturile teatrului Mariupol prin îndepărtarea cadavrelor. „Acum, nu vom şti niciodată câţi civili în Mariupol au fost efectiv ucişi de ruşi”.

Cum arată Pomul de Crăciun din Orhei?
Articolul anterior
Ce se va întâmpla cu trupurile celor doi moldoveni decedați în accidentul din România
Articolul următor