Înger după moarte. Fetița care a salvat patru vieți după ce s-a stins

Înger după moarte: Fetița din Darabani a salvat patru vieți, inima Alexiei bate acum în trupul unui alt copil.

Alexia, fetița de 10 ani, care a murit marți, într-un spital din Cluj, a salvat viețile a patru oameni care se aflau pe patul de suferință. La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni.

Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac, scrie botosaneanul.ro.

”Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească,” susține Agenția Națională de Transplant.

Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru  ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi.

Intervențiile de transplant s-au realizat  în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal.

Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil.

”Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță,” susține Agenția Națională de Transplant.

Alexia și mama ei, Rodica, au fost rănite într-un cumplit accident feroviar, care a avut loc în județul Cluj. Cele două se întorceau din Italia și voiau să ajungă acasă, la Darabani. Însă microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren. Toate cele nouă persoane din microbuz au fost rănite. La scurt timp după tragedie, mama Alexiei a murit la spital. Marți, 24 august, s-a stins din viață și Alexia.

După 40 de ani, balenele albastre revin în largul coastelor spaniole ale Pacificului
Articolul anterior
Copiii născuţi în sarcini târzii cresc înalţi şi deştepţi
Articolul următor