Insula de gunoi din Oceanul Pacific e de trei ori mai mare decât Franța

Ministrul Mediului din Australia, Tanya Plibersek, a tras un semnal de alarmă privind cantitatea de gunoi care intră în oceane, și care se va tripla până în 2040, scrie Daily Star.

Insula de gunoi din Pacific e de trei ori mai mare decât Franța

Rezultatul unei astfel de predicții ar putea fi creștere a Great Pacific Garbage Patch (Marea pată de gunoaie din Pacific), care este deja de trei ori mai mare decât Franța, transmite bani.md.

Ministrul Mediului din Australia, Tanya Plibersek, a emis un avertisment în parlamentul țării săptămâna aceasta, spunând că lumea a atins un punct critic.

„Cantitatea de plastic care intră în ocean se va tripla până în 2040, iar până în 2050 va fi mai mult plastic decât pește”, a spus ea.

Ea a vorbit despre daunele asupra mediului cauzate de Great Pacific Garbage Patch. O grămadă masivă de gunoi ocupă 1,5 milioane de kilometri pătrați din Oceanul Pacific și este o amenințare profundă la adresa ecosistemului oceanic.

„Păsările înghit capace de sticle, agrafe și pixuri. Oamenii de știință au găsit pui morți cu 200 de bucăți de plastic în sistemul lor digestiv”, a spus ministrul.

”Insula” este atât de mare încât este aproape imposibil să se calculeze corect cantitatea de gunoi dăunătoare din ocean.

Ea a adăugat că „plasticul” împinge treptat deșeurile dăunătoare către Australia, provocând îngrijorare profundă cu privire la impactul acestora asupra mediului.

Prețurile biletelor de avion în Rusia au crescut drastic, după „revolta militară”

„Revolta militară” din sudul Federației Ruse se răsfrânge, inclusiv, asupra prețurilor la biletele de avion. Rușii care își doresc să părăsească țara sunt nevoiți să scoată din buzunar sume pipărate, de până la 100 de mii de ruble pentru o singură direcție, scrie Novaia Gazeta, preluată de Newsmaker

Russia to Upgrade Four Arctic Airports by 2024 - Russia Business Today

Potrivit portalului Aviasales, pe ruta Moscova-Erevan, prețurile încep de la 20.000 de ruble cu două transferuri. Singurul zbor direct costă aproape 57 de mii de ruble. Pentru mâine, prețurile sunt aceleași.

Zborul către capitala Georgiei, Tbilisi, este și mai scump – 27 de mii de ruble pentru cel mai ieftin zbor cu două transferuri. Și asta fără bagaje. Cu bagaje, rușii vor trebui să plătească încă 15 mii – mai mult de jumătate din costul biletului. Nu există zboruri directe deloc. Pentru cel mai rapid zbor cu un transfer, doritorii vor trebui să scoată din buzunare 55 de mii de ruble.

Nici zborurile către Istanbul nu sunt ieftine. Iar cele care sunt deja sunt pe terminate. Un zbor cu un transfer va costa 13 mii de ruble fără bagaje. Cel mai ieftin zbor direct costă 41 de mii. Și „Pobeda” promite că va lua zboruri directe către capitala Turciei pentru 91 de mii. A mai rămas un singur bilet.

Aproape că nu au mai rămas bilete la Astana – 14 mii de ruble pentru cel mai ieftin zbor cu un singur transfer. Fără bagaje – doritorii vor trebui să plătească 36 de mii pentru el. Singurul zbor direct costă 40 de mii. A mai rămas un singur bilet.

Zborurile directe către Dubai încep de la 47.000, potrivit portalului de bilete Buruki. Cu un singur transfer zborul începe de la 26 de mii, cu bagaje – 79. Plata în exces pentru bagaje – 53 de mii de ruble.

Potrivit Buruki, zborurile către Delhi încep de la 58.000 pentru un zbor direct cu Aeroflot. Cu o singură schimbare poți zbura pentru 79 de mii.

Ziua Internațională a Iei, sărbătorită în peste 50 de țări

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Iei, cămașa tradițională românească, care face parte din costumul popular românesc din cele mai vechi timpuri, iar rădăcinile sale își au originea în portul tracilor. De asemenea, această zi este celebrată în peste 50 de țări de pe șase continente ale lumii și în peste 100 de orașe.

Reprezentanții MAEIE au venit cu un mesaj de felicitare și de promovare a tradițiilor românești.

Cămașa cu altiță nu este doar o piesă de îmbrăcăminte, ci este o afirmare a identității noastre culturale. Când o purtăm, ne aducem aminte de strămoșii noștri și de valorile pe care le-au transmis. Este o modalitate prin care onorăm moștenirea noastră și ne arătăm mândria pentru cultura noastră.

Decizia privind înscrierea elementului „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității a fost adoptată joi, 1 decembrie 2022, în cadrul celei de-a 17-a sesiuni a Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial.

Incendiul de la depozitul de petrol din Voronej se extinde: Pompierii nu pot face față flăcărilor

Incendiul la depozitul de petrol din Voronej continuă. Vântul puternic face dificilă stingerea. Potrivit guvernatorului, a avut loc o depresurizare a două rezervoare cu produse petroliere.

Trecătorii se înghesuie în jurul locului și priveau flăcările. Din fericire, nu există victime.

Potrivit rețelelor media, depozitul de petrol din Voronej ar fi fost bombardat de un elicopter, transmite tv8.md. Nu se cunoaște cine ar sta în spatele incendiului și a cui era elicopterul.

https://tv8.md/resources/2023/06/24/ef3e9891-f7d5-485e-9dc0-db0706422f9e_photo2023-06-2412-32-17.jpg

De ce împânzesc americanii oraşele cu stupi de albine, instalate pe acoperişurile spitalelor, tribunalelor şi nu numai
Articolul anterior
Plajele din Italia limitează numărul turiștilor. Pe unele se intră doar cu rezervare
Articolul următor