Interlopul „Machena”, decorat în pușcărie de mitropolitul Vladimir

Vladimir Moscalciuc, cunoscut printre interlopi drept ”Machena”, a fost decorat în pușcărie. Distincția a venit chiar de la Mitropolia Moldovei și i-a fost înmânată lui Machena de mitropolitul Vladimir. Jurnal TV a obținut o fotografie din care se vede că ar fi vorba de Ordinul Recunoștinței.

Aceeași distincție au primit-o anterior fostul președinte comunist, Vladimir Voronin și fostul premier Vladimir Filat.

S-a întâmplat în 2016, a confirmat Administrația Națională a Penitenciarelor, pentru Jurnal.md.

„Am fost informați că, în 2016, în legătură cu sfințirea lăcașului sfânt, care se află pe teritoriul Penitenciarului numărul 15 Cricova, în cadrul ceremoniei de sfințire a lăcașului, Moscalciuc a fost decorat cu această distincție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ANP, Mihai Rotaru.

În fotografia obținută de Jurnal TV apare Mitropolitul Vladimir, Vladimir Moscalciuc, capul grupării criminale Machena și preotul Nicolae Andrieș. Potrivit responsabililor de la ANP, Moscalciuc a primit această distincție pentru susținerea implementării activităților educative cu caracter moral-spiritual în rândul deținuților.

Purtătorul de cuvânt al ANP spune că în aceeași zi ar fi fost decorați mai mulți pușcăriași.

„Până la sfințirea bisericii ei au participat la lucrările de reamenajare a lăcașului. Au pictat biserica în interior, au cioplit icoanele și iconostasul, au placat cu teracotă podeaua și locurile de acces unde pot intra deținuții”, a adăugat Rotaru.

L-am telefonat pe secretarul mitropolitan, Vadim Cheibaș, pentru a afla care au fost meritele lui Machena, dar nu ne-a răspuns la apeluri. L-am sunat și pe preotul care apare în fotografie, Nicolae Andrieș, dar nici el nu a răspuns. Jurnal TV rămâne în așteptarea explicațiilor celor vizați, inclusiv din partea Mitropoliei.

Vladimir Moscalciuc se află după gratii din anul 2002, el fiind condamnat la 15 ani de pușcărie pentru furt în proporții deosebit de mari. În 2012, a fost condamnat la alți 19 ani cu executare, fiind învinuit de organizarea unui grup criminal, care se ocupa cu estorcarea banilor prin șantaj de la deținuți și rudele lor. În cel mai recent dosar al său, Moscalciuc este acuzat de comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Oamenii își vor putea autentifica procurile pentru stabilirea pensiei, indemnizației și alocației la primării

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede extinderea atribuției de autentificare a procurilor de către secretarii consiliilor locale. Astfel, autentificarea procurilor în scopul reprezentării persoanelor pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensia de urmaș se va putea face la primărie, nu și la notar.

Pensii 2022: Noua formulă de calcul și modificările din PNRR - ACTUALITATE  / SOCIAL

Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Poliţia a dat Primăria Chişinău în judecată și cere să opreacă manifestaţiile organizate de partidul Şor, în faţa Preşedinţiei şi Parlamentului. Ce motive invocă oamenii legii

Poliţia a dat Primăria Chişinău în judecată și cere să opreacă manifestaţiile organizate de partidul Şor, în faţa Preşedinţiei şi Parlamentului. Se motivează că participanţii încalcă ordinea publică și au fost ănregistrate deja 40 de contravenții. Primăria nu a reacționat la avertizările trimise anterior ți susține că de asigurarea ordinii publice este responsabilă poliţia.

Natalia Gavrilița: Cei care stau în spatele protestelor Partidului Șor și au comis ilegalități trebuie să fie pedepsiți
foto: www.radiochisinau.md

Poliția a anunțat că pe numele manifestanţilor din centrul Chişinăului sunt contravenții pentru nesubordonare, huliganism, ultragierea angajaților forțelor de ordine, încălcarea legislației cu privire la protecția copiilor aflați în situație de risc, blocarea intenționată a carosabilului, limitarea accesului presei și agresarea jurnaliștilor, transmite TVR Moldova.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: „Toate persoanele care-şi asumă decizia de a protesta, de a-şi arăta în public susţinerea sau nu a unor decizii, este dreptul fiecărui cetăţean. În cazul în care astfel de evenimente sunt autorizate de către alte autorităţi, aceste autorităţi trebuie să intervină pentru a-şi exercita toate atribuţiile necesare pentru ca să trăim în pace, linişte.”

Şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat replica unui deputat al Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, care la invitat să discute cu manifestanţiil.

IGOR GROSU, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova: „Eu discut cu protestatarii veritabili, nu cu cei plătiţi de bandiţi. Ăştia care sunt plătiţi, hrăniţi, legănaţi, adăpaţi, numiţi cum vreţi. După asta vine salvarea. În fiecare dimineaţă vine salvarea, îl ia câte unul trudit. Îl duce, probabil, îl dezalcoolizează, îl aduce înapoi. Asta e profanarea noţiunii de protest.” Primăria Chişinău pasează Politiei responsabilitatea privind dezordinea făcută de protestatari.

„Municipiului Chișinău amintește că sistarea sau interzicerea protestului din fața Legislativului și a Președinției nu ține de competența autorităților administrației publice locale. (…) Municipalitatea a organizat mai multe ședințe, cu participarea părților implicate / responsabile, în cadrul cărora a fost adus la cunoștința organizatorilor obligațiIe și responsabilitățile lor, care trebuie să fie în conformitate cu norma legală.”

Poliția Republicii Moldova a anunţat că participanții la protestul din centrul Chisinaului au atacat forțele de ordine cu diferite obiecte, iar atunci când au fost somați, ar fi refuzat să se conformeze.

Accident tragic la Ocnița. Un polițist de frontieră, în vârstă de 36 de ani, a decedat pe loc
Articolul anterior
Elveția a decis să suspende vizele pentru ruși
Articolul următor