Astăzi, 85% din copiii din Republica Moldova accesează internetul de pe telefonul mobil, iar tendința utilizării internetului de pe un dispozitiv mobil este în continuă creștere.
Pe lângă lucrurile minunate ce le poate oferi, internetul prezintă și multe riscuri.
Cu toate soluțiile oferite și metodele disponibile, cea mai bună protecție pentru copii sunt părinții, iar cunoașterea noțiunilor elementare de securitate online este esențială.
Te invităm la un seminar practic despre siguranța online unde vei afla cum să îți protejezi copilul pe internet, organizat de Moldcell în parteneriat cu Centrul Internațional “La Strada” și Tekwill, Centrul de Excelență în domeniul TIC.
Vom aborda subiectul minuțios cu experți în securitatea cibernetică, siguranța online, protecția datelor cu caracter personal, dar și un psiholog consacrat în acest domeniu.
Dacă ai copii cu vârsta între 6 și 10 ani, nu îi lăsa să se plictisească acasă. Ia-i cu tine, iar noi o să-i implicăm într-o “operațiune specială de salvare” unde vor învăța despre securitatea online în practică. Credem că este de prisos să spunem că se vor distra de minune.
În lista cu posibile răspunsuri la întrebarea “Ce va fi acolo?”, bifează informație utilă, sfaturi tehnice de la experți în domeniu, socializare, cafea, dulciuri, cadouri și, bineînțeles, o zi petrecută productiv.
Ne vedem la Tekwill, va fi o experiență unică!
#InternetFărăGriji
Mihai Trăistariu a slăbit 10 kilograme după ce s-a înfometat. A ajuns în stare de leșin
Mihai Trăistariu a slăbit 10 kilograme. Artistul s-a înfometat pentru a ajunge la greutatea dorită. Cântărețul a folosit metoda unei foste iubite, scrie spynews.ro.
Mihai Trăistariu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști din România, și-a dorit să slăbească și a reușit. Cântărețul este mândru de greutatea la care a ajuns.
Mihai Trăistariu a slăbit 10 kilograme după ce s-a înfometat
În exclusivitate pentru Antena Stars, Mihai Trăistariu a mărturisit că a învățat această metodă de la o fostă iubită din anul 2009, cu care s-a logodit. Artistul susțiune că s-a ambiționat să slăbească după ce și-a dat seama că s-ar fi îngrășat în pandemie.
Cântărețul a ținut să precizeze că în primele zile nu a mâncat nimic. Mihai Trăistariu nu regretă că a folosit această metodă, chiar dacă a fost nevoit să stea departe de mâncare.
„Recunosc că prima dată când am auzit de treaba asta a fost prin 2009, când aveam o iubită, cu care m-am și logodit, și care se înfometa, își lua la ea un morcov în poșetă (…) Pe 2 ianuarie m-am cântărit și mi-am dat seama că m-am îngrășat din pandemie, față de cum știam eu, când eu întotdeauna am avut 62 de kilograme. M-am ambiționat și am zis să mă înfometez și eu să văd cum e înfometarea și efectiv în primele zile nu am mâncat nimic”, a mărturisit Mihai Trăistariu, pentru Antena Stars.
Pentru că și-a dorit să scape repede de kilogramele în plus, Mihai Trăistariu nu doar că s-a înfometat, ci a mers și la sală. Cântărețul susține că a băut apă cu lămâie pentru că știa că ala nu îi era foame.
„Am început să fac și sală ca să dau kilogramele mai repede și m-am înfometat, mi-am făcut apă cu lămâie pentru că știam de la profesorul meu de sport că apa cu lămâie taie foamea și mi-am stors actritura în apă, mi-am pus-o în frigider și din oră în oră beam câte 2-3 guri ca să îmi taie foamea și așa m-am abținut 2-3 zile, am căzut într-o stare de leșin și mi-am dat seama că nu este chiar ok și încet-încet am început să mănânc foarte puțin”, a adăugat artistul.
Artistul susține că în prezent nu se mai înfometează, ci mănâncă o masă pe zi. El recunoaște că și-a dat seama că nu era bine să stea fără mâncare, asta pentru că ar fi căzut într-o stare de leșin.
Zeci de angajați cu certificate de handicap, în frunte cu directorul. Cum mai activează direcția? Tatăl unei șefe este ”nevăzator”, dar conduce mașina
Peste 50 de angajati ai Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Vaslui, România, au certificate de handicap, anunta presa locala. Printre acestia se afla insusi directorul institutiei, Dragos Cazacu. Cazacu a fost viceprimar PSD al Vasluiului, scrie aktual24.ro cu referire la Vremea Nouă.
Potrivit datelor furnizate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, in anul 2022, numarul certificatelor de handicap emise a fost de 7.185, din care 2.135 in gradul grav cu asistent, 3.333 in gradul accentuat, 517 in gradul mediu si 32 in gradul usor.
La 31 decembrie 2022, in evidenta DGASPC Vaslui erau inregistrate 852 de persoane adulte incadrate in grad de handicap grav cu asistent persoanal – tipul vizual. Conform acelorasi surse, in prezent, la DGASPC Vaslui lucreaza 54 de persoane care detin certificate de incadrare in grad de handicap.
Printre ele se afla si directorul institutiei, Dragos Cazacu, care desi sufera de mai multi ani de o boala autoimuna, a ales sa-si faca dosarul de incadrare abia in 2021, dupa ce a devenit sef al DGASPC Vaslui.
“Aici m-au incurajat cei care si-au facut astfel de certificate. Mi-au spus ca nu e nimic rusinos sa detii un astfel de certificat, ci e un drept de-al meu”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, un impatimit al mersului pe motocicleta.
Persoanele cu dizabilitati care detin un certificat de handicap sunt scutite de la plata rovinietei la masina, a impozitului pe venit din salariu, a impozitului pe cladirea folosita ca domiciliu, a impozitului pe terenul aferent cladirii de domiciliu, a impozitului pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea lor.
Incepand cu anul 2023, persoanele cu handicap accentuat si grav pot beneficia, pe langa decontarea carburantului necesar deplasarii cu autoturismul aflat in proprietatea persoanelor cu handicap, familiei, asistentului personal, insotitorului sau furnizorului de servicii sociale, si de acordarea de tichete valorice. Decontarea carburantului necesar deplasarii cu autoturismul si acordarea de tichete valorice reprezinta o alternativa la eliberarea biletelor de calatorie gratuite, persoana cu dizabilitati putand opta doar pentru una din cele trei variante.
Un alt caz revoltator este al lui Viorel Bagu, tatal uneia dintre sefele de la DGASPC Vaslui, Alina Clapa.
Prins de jurnalisti pe strada, Bagu a spus ca e “nevazator cat de cat” si ca se descurca singur, desi ar trebui sa aiba asistent. De asemenea, barbatul a recunoscut ca are permis de conducere si masina, cu care circula frecvent. Viorel Bagu nu este insa un nevazator oarecare, ci este tatal Alinei Clapa, sefa Serviciului Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Dizabilitati din cadrul DGASPC Vaslui, care, printre altele, are ca atributie de serviciu sa recomande sau nu incadrarea, respectiv revocarea sau mentinerea in grad de handicap a unei persoane.
Alina Clapa si-a inceput activitatea la DGASPC Vaslui in anul 2016, in 2017 a devenit sefa Serviciului care se ocupa cu persoanele cu handicap si tot in acea perioada tatal ei a fost incadrat in grad grav de handicap, pe perioada nedeterminata.
Dupa ce vreme de aproape sase ani a primit o indemnizatie destul de consistenta, in jur de 1800 de lei pe luna, fiind scutit si de plata taxelor si impozite, luna trecuta, Viorel Bagu s-a insanatosit brusc si a fost scos din lista persoanelor cu handicap.
Încă un accident feroviar în România! Tone de motorină s-au scurs în sol, după ce rezervorul unei locomotive s-a spart
O locomotivă a unui tren care transporta marfă a deraiat în județul Vâlcea, iar după ce rezervorul s-a spart, tone de motorină s-au scurs în sol, scrie antena3.ro.
Potrivit Biroul Județean Poliție Transporturi Feroviare Vâlcea, incidentul a avut loc pe ruta Băbeni-Alunu și vizează o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane.
În urma accidentului, rezervorul locomotivei s-a spart, iar circa două tone de motorină s-a scurs în sol.
„La data de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Transporturi Feroviare Vâlcea au fost sesizați cu privire la faptul că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metri, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de la o osie.
La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind constatate doar pagube materiale.
În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar.
Traficul feroviar este blocat pe ruta Băbeni-Alunu”, a transmis Biroul Județean Poliție Transporturi Feroviare Vâlcea.
S-a deplasat, la fața locului, o autospecială de stingere cu apă și spumă de la GI Maciuca.
Primele informații arată că incidentul s-ar fi produs din cauza unui tampon rupt, care a căzut pe șină.