Interpreta Anastasia Lazariuc împlinește astăzi 70 de ani

Interpreta de muzică ușoară, Anastasia Lazariuc, Artistă a Poporului și Cetățean de Onoare a municipiului Chișinău, împlinește astăzi 70 de ani.

Anastasia Lazariuc este o interpretă de muzică ușoară, cunoscută atât în R. Moldova, cât și în România, laureată a concursurilor naționale și internaționale.

S-a lansat pe scena profesionistă cu piesa Seară albastră, semnată de compozitorul Ion Aldea Teodorovici. De-a lungul anilor, artista a colaborat cu mai mulți compozitori și textieri de la noi, inclusiv cu maestrul Eugen Doga, cu frații Petre Teodorovici și Ion Aldea Teodorovici, Daria Radu, Ion Enache, Mihai Toderașcu, Constantin Rusnac, Anatol Dumitraș, Anatol Bivol, Anatol Chiriac, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi și mulți alții.

A cântat în duet cu Alexandru Lozanciuc, cu Iurie Sadovnic, cu Ștefan Petrache și alții.

Multe din piesele sale au devenit șlagăre, precum: Ca prima oară, Mama, Dragă, o teie, Primăvara, Cred în dragoste, Se-nsera, Seară albastră, Fuga, fuga, Copilărie, Lacrima, Destin, În țara mea, Duminica.

Din anul 1992, Anastasia s-a stabilit la București, unde a avut o frumoasă colaborare cu compozitorul și interpretul Mihai Constantinescu.

Artista s-a născut la 6 iulie 1953, în satul Bacioi, localitate din suburbia municipiului Chișinău. 

Anastasia Lazariuc deține titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău din octombrie 2010.

Serviciu GRATUIT lansat în Capitală, în ajutorul părinților care muncesc sau își caută un job! A fost deschis un centru de zi pentru micuții acestora
Articolul anterior
Restricții de circulație în Capitală începând de azi!
Articolul următor