Interpreta Dana Markitan a obținut premiul I la Festivalul Internațional de muzică ,,Vocea Orașelor Vechi” din Rusia

Interpreta Dana Markitan a luat premiul întâi la Festivalul Internațional „Vocea Orașelor Vechi”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a a patra ediții a „Forumului Internaţional al Orașelor Vechi”, care a avut loc recent în orașul Reazan din Rusia.

Festivalul Internațional „Vocea Orașelor Vechi” a fost organizat de Filarmonica Națională din regiunea Reazan și autoritățile locale. Dana Markitan a încântat inimile juriului cu o piesă în stil popular, ”Bătuta lu’Dana”.

Împreună cu reprezentanta țării noastre, la concurs au participat și interpreți din Turcia, Coreea, Ekaterinburg, Cecenia, Mordovia ș.a.” ,,A fost o atmosferă foarte prietenoasă. Așa o strânsătură de popoare, foarte mare. Este un concurs internațional”, a spus Dana Markitan.

”Am avut o impresie că am ajuns într-o altă lume. O combinație dintre ceva bine pus la punct și organizat de nota 10 și pe de altă parte parcă am ajuns în trecut, în vremurile celea în care eram mică. A fost totul foarte sufletist și oamenii foarte deschiși. Noi avem ce învăța de la ei, a dezvăluit artista pentru Sputnik Moldova. Dana Markitan spune că este extrem de fericită că a avut ocazia să reprezinte Republica Moldova la un astfel de eveniment.

O grădiniță din raionul Cimișlia, renovată cu sprijinul financiar al României
Articolul anterior
Germania oferă Moldovei 10 milioane de euro. În ce scop vor fi folosiți banii?
Articolul următor
Alte articole interesante