Interpreta Mariana Șura s-a vaccinat în Huși

Interpreta Mariana Șura s-a bucurat de o escapadă peste Prut și totodată a beneficiat de oportunitatea de a se putea vaccina în România, fără a fi nevoie de un test sau carantină. Vineri, România a exclus Republica Moldova de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Artista a împărtășit momentul cu urmăritorii săi virtuali, declarându-se plină de speranță pentru acest gest responsabil față de sănătatea proprie și a celor din jur.

De peste un an, artiștii trec printr-o perioadă plină de provocări, departe de scenă și publicul drag. Cu toții așteptăm revenirea la normalitate și o libertate neconstrânsă.

Furtună groaznică în București: 39 de copaci doborâți și 26 mașini avariate

Un număr de 39 de copaci doborâţi şi alţii în pericol să cadă, 26 autoturisme avariate şi demisolul unei locuinţe inundat de ploaie este bilanţul furtunii de sâmbătă după-amiază din Bucureşti, conform ISUBIF.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, sâmbătă, la Digi24, despre furtuna din Capitală, că s-a manifestat în special în sud, fiind afectat sectorul 6. El a precizat că toţi copacii rupţi au fost toaletaţi iar acoperişul smuls de vânt a fost îndepărtat, iar unde au căzut stâlpii de electricitate a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie, astfel că nu mai există niciun pericol pentru populaţie.

”A fost o vijelie cu ploaie, în anumite părţi ale Capitalei, în special sectorul 6 a fost afectat”, a spus prefectul Toni Greblă.

În urma furtunii din Capitală, ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că s-au înregistrat 39 de copaci căzuţi, un caz de acumulare de apă în locuinţă, un caz de tencuială de faţadă a unei clădiri care s-a desprins de asemenea, un stâlp căzut, un acoperiş parţial desprins şi 26 de autoturisme avariate.

Potrivit sursei citate, pe mai multe artere au existat copaci doborâţi pe carosabil, dar şi pe maşini (pe Şoseaua Alexandriei şi pe strada Romaniţei), iar pe alte străzi – arbori în pericol să cadă.

Totodată, pe mai multe străzi au fost situaţii în care, pe clădiri, elementele de construcţie riscau să se desprindă. Pe strada Intrarea Filmului, un acoperiş a fost parţial desprins de vânt, iar pe strada Humuleşti, demisolul unei locuinţe a fost inundat.

Pe Drumul Onisiei a căzut un stâlp, iar pe strada Bârgarilor s-a produs un scurtcircuit la un stâlp de iluminat.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, a menţionat sursa citată.

Furtuna nu a durat foarte mult însă vântul a fost puternic și a căzut grindină.

Orașul Nikolaiev, lovit de bombardamente

Orașul Nikolaiev, din sud-vestul Ucrainei, a fost lovit sâmbătă de bombardamentele rusești, a declarat șeful consiliului său regional într-un comunicat, relatează CNN.

Nikolaiev se află sub controlul guvernului ucrainean, dar nu este departe de primele linii ale luptei dintre forțele ucrainene și ruse. Se află la aproximativ 60 de kilometri (37 de mile) distanță de Herson, care a intrat sub controlul Rusiei încă din primele zile ale invaziei.

„Orașul Nikolaiev, din sud-vestul Ucrainei, a fost lovit sâmbătă de bombardamentele rusești, a declarat șeful consiliului său regional într-un comunicat. „Rușii au lovit curtea unei zone rezidențiale, la 20 de metri de o grădiniță. Sunt răniți din cauza bombardamentelor”.

Video care îți dă fiori. Rusia anunță că a testat cu succes racheta hipersonică Zircon, despre care Putin spune că nu are rival

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat sâmbătă că a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon pe o distanță de aproximativ 1.000 km, transmite CNN. Putin spune că este de ultimă generaţie şi nu are rival.

Racheta a fost lansată din Marea Barents și a lovit o țintă în Marea Albă, a precizat ministerul rus al apărării.

O înregistrare video difuzată de minister arată cum racheta este lansată de pe o navă și se îndreaptă spre cer pe o traiectorie abruptă, relatează Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că racheta hipersonică Zircon face parte dintr-o nouă generație de sisteme de armament fără rival.

Rusia a mai făcut şi anul trecut lansări de testare ale rachetei Zircon de pe nave de război și submarine.

În luna aprilie a acestui an a testat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare.

sursa

Frumusețe! La Grădina Botanică au înflorit magnoliile
Articolul anterior
Lilu le-a făcut astăzi o bucurie bătrânelelor care vindeau flori în zona pieței centrale
Articolul următor