Interpreta Tatiana Spînu e în stare de șoc! A fost lovită chiar pe trecerea de pietoni

Tatiana Spînu a fost implicată, ieri, într-un accident pe o trecere de pietoni din capitală. Vedeta a povestit ce s-a întâmplat pe contul său de Instragram. Se pregătea să ajungă la o emisiune, întrucât astăzi a avut loc lansarea celei mai noi cărți ale sale, romanul de dragoste intitulat „Suflete arse”, dar a ajuns la spitalul de urgență.

separator
Într-un interviu pentru emisiunea ,,Vorbe bune cu Lilu”, interpreta a declarat că cel mai probabil șoferul nu a văzut-o din cauza ceții atunci când ea traversa strada pe trecerea de pietoni, la culoarea verde a semaforului. După impact, interpreta a ajuns pe capota mașinii, iar când și-a dat seama ce s-a întâmplat avea dureri de cap, amețeli și grețuri.

Astfel, medicii au stabilit că este vorba despre o comoție cerebrală. În stare de șoc și cu lacrimi în ochi, Tatiana a relatat cum s-a întâmplat totul:

Ucrainenii trec la alt nivel. Folosesc biciclete electrice în lupta cu tancurile rusești

Luptătorii ucraineni deschid o nouă eră în ceea ce privește tacticile militare. Oamenii lui Zelensky luptă cu tot ce pot împotriva rușilor, inclusiv cu biciclete electrice care transportă armament greu.

Biciclete electrice

Luptătorii ucraineni au folosit bicicletele alimentate cu baterii pentru cel puțin un raid asupra vehiculelor blindate rusești.

Motocicletele au apărut pentru prima dată pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial și și-au dovedit valoarea prin faptul că erau ieftine, rapide și puteau fi purtate prin terenuri accidentate unde vehiculele militare mai grele eșuau.

Pentru trupele speciale, care sunt adesea parașutate pe teritoriul inamic și trebuie să meargă pe jos până la poziție, noua tehnologie oferă o modalitate de a parcurge în liniște distanțe mari, apoi de a fugi din situații în care echipele operaționale ar fi trebuit anterior să tragă cu arma.

Bicicletele electrice Eleek sunt fabricate în Ucraina, au o autonomie maximă de 150 de kilometri, cântăresc 70 de kilograme și au nevoie de aproximativ cinci ore pentru a se reîncărca. 

sursa

Igor Dodon, nemulțumit de condițiile din izolator. A fost obligat să doarmă cu lumina aprinsă

Deși a stat practic doar o zi și două nopți în izolator, fostul președinte, Igor Dodon s-a plâns de condițiile din detenție. Acesta a spus că a fost obligat să doarmă cu lumina aprinsă. Mai mult, a declarat că Maia Sandu, dacă ar fi nimerit în asemenea situație, nu ar fi rezistat. Șefa statului nu a comentat, poliția Capitalei, însă, ne-a declarat că este o regulă valabilă pentru toți cei aflați în detenție provizorie, și anume – luminatul de veghe, transmte tv8.md.

Procurorii nu sunt de acord cu aflarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu

Igor Dodon a dormit două nopți în izolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Deși, de obicei, bănuiții în cazuri de corupție sunt ținuți în izolatorul de la CNA. Procurorul general interimar nu a putut să ne spună clar de ce Dodon a avut un altfel de tratament, precizând că nu el este cel care decide acest lucru. 

Procurorii de caz, însă, au găsit o explicație.

Cât despre plângerea lui Igor Dodon, am solicitat o reacție de la șefa serviciului de presă a Direcției Poliției Chișinău, Natalia Stati. Într-un mesaj, aceasta ne-a comunicat că în izolatorul de detenție sunt anumite reguli, care trebuie respectate cu sfințenie, iar una dintre acestea este că, pe timpul nopții, în camera bănuitului funcționează așa-numitul iluminat de veghe. Igor Dodon nu a spus ce alte lucruri l-au nemulțumit în izolator, în schimb, s-a plâns jurnaliștilor că procurorii i-au stresat familia, în timpul perchezițiilor. 

Fostul președinte al țării este cercetat pentru corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidelor politice, îmbogățire ilicită și trădare de Patrie. Totodată, în acest dosar figurează și cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu, care ar fi încercat să înghită o recipisă, ce ar fi confirmat tranzacții în valoare de peste 700 de mii de euro. Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, pe de altă parte, fratele soției sale, potrivit procurorilor, s-a ales cu 30 de zile în Penitenciarul numărul 13. 

Președinții de Parlament din cele opt State Baltice și Nordice (NB8) vor efectua o vizită oficială comună în Republica Moldova

Președinții de Parlament din cele opt State Baltice și Nordice (NB8) vor efectua o vizită oficială comună în R. Moldova. Vizita are loc la inițiativa șefului Legislativului, Igor Grosu.

Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt  State Baltice și Nordice

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui marți, 31 mai curent, reuniunea preşedinţilor de Parlament din Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia.

Potrivit unei note informative a Legislativului, după discuțiile cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cele 8 delegații vor avea întrevederi cu președinții fracțiunilor parlamentare. Ulterior, șefii de Parlament vor susține o conferință de presă comună.

Agenda vizitei în R. Moldova a președinților de Parlament din cadrul NB8 include și o întrevedere cu prim-ministra Natalia Gavrilița, precum și discuții cu reprezentanții societății civile. De asemenea, demnitarii vor vizita Centrul de plasament temporar pentru refugiați de la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

„Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate.

Gemenii Georgetei Voinovan împlinesc astăzi 10 ani!
Articolul anterior
Transportatorii solicită 7 lei pentru călătoria cu microbuzul în Chișinău
Articolul următor