Interpreta Victoria Lungu oferă casa părintească unei familii numeroase care are nevoie de o locuință

Casa părintească e locul care ne adună lângă cei dragi, însă atunci când părinții pleacă în lumea celor drepți, rămân doar amintirile. De fiecare dată când merge la baștină, în satul Grinăuți, raionul Râșcani, interpreta Victoria Lungu găsește casa părintească rece și pustie.

separator

Artista a lansat din acest dor chiar și o piesă emoționantă, care se numește ,,La poarta părinților”(vezi videoclipul mai jos).

Pentru a-și umple golul din inimă, interpreta a decis să facă o faptă bună, oferind casa părintească unei familii cu mulți copii care are nevoie de un adăpost pe termen lung, 15 ani. O familie care își dorește să trăiască la țară, să se bucure de o grădină mare și o căsuță primitoare. În plus, interpreta spune că va oferi ajutor necondiționat familiei, ori de câte ori va fi nevoie.

,,La poarta părinților, îmi doresc să nu mai fie acel lacăt mare, dar să găsesc mereu o familie, în care să fie zgomote de copii, în care să stea cu toții la masă, exact 5, cum stăteam noi la părinții noștri”, mărturisește artista pe pagina sa de facebook.

Interpreta mai spune că a primit foarte multe solicitări din momentul în care a lansat apelul, iar sâmbătă va anunța cine este familia pe care a ales-o.

Cei care doresc să ia legătura cu artista, îi pot trimite un mesaj pe pagina sa de facebook, o mică istorioară, dar și câteva poze cu familia.

Pentru că primit mai multe apeluri, iar cazurile au emoționat-o foarte mult, interpreta Victoria Lungu își dorește să inițieze, alături de colegii săi de breaslă, mai multe concerte de caritate prin localitățile Moldovei pentru a putea aduna fonduri și a ajuta aceste familii să aibă câte o casuță a lor.

Copila ucisă de troleibuz va fi înmormântată mâine. Mama fetei: ,,Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine”

Copila de 12 ani, ucisă de un troleibuz, la Ciocana va fi înmormântată mâine, 26 martie. Mama fetei a lăsat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare.

 Fetița, ucisă de un troleibuz la Ciocana va fi înmormântată mâine. Mama copilei: Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Nastenika 26.03.23 la ora 13:30 fata noastră va fi în curte. Fetița mea cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine….”, a scris mama copilei.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, drum şi text care spune „кто имеет желание попрощаться снастенькой 26.03.23 13:30 наша девочка будет дворе. доченька на кого ты меня оставила не смогу жить без тебя..... BONJOU”

Nereguli la Institutul Oncologic: alimente alterate sau păstrate necorespunzător. Alimente bune, ascunse în încăperi încuiate pentru a fi sustrase

Nereguli în alimentaţia pacienţilor de la Institutul Oncologic din Chişinău. Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, spune că în urma unui control inopinat s-au depistat alimente alterate sau păstrate necorespunzător.

Șeful unei secții din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru  corupție, plasat în arest pentru 20 de zile. CNA: un nou denunț a fost  depus pe numele lui – Ziarul de Gardă

De asemenea, cantităţi importante de produse, precum pâine, pește, ficat de curcan, carne de vită, crupe, ulei, sare şi zahăr, erau ascunse în încăperi încuiate. Într-o debara au fost găsite 17 lăzi cu prune uscate, 12 saci de mere uscate, 8 pachete de detergent praf şi altele.

Ministrul Sănătăţii afirmă că, de fapt, produsele erau pregătite pentru a fi sustrase din spital, scrie TVR Moldova.

Poliţia a întocmit un proces verbal în acest caz iar şefa blocului alimentar şi-a dat demisia. Nemerenco mai notează că, a doua zi după control, meniul s-a îmbunătățit, pacienţii primind cu chifle, eclaire și croissante coapte in bucătăria spitalului.

Amintim că verificările în spitale au început după ce mai multe femei s-au plâns, pe reţelele sociale, de mâncarea proastă din maternităţi.

„Ora Pământului”. Guvernul îndeamnă cetățenii să deconecteze lumina în această seară timp de o oră

Astăzi, 25 martie, marcăm „Ora Pământului”. În acest context, Guvernul îndeamnă cetățenii să deconecteze lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30.

ASTĂZI: ORA PĂMÂNTULUI 2022. Oameni din toată lumea sting lumina în această  seară, timp de o oră - Alba24

„În această sâmbătă, împreună cu instituțiile guvernamentale ne alăturăm mișcării globale „Ora Pământului”. Acțiunea reprezintă un simbol al respectului pentru natură, un aport în diminuarea consecințelor schimbărilor climatice. Te îndemnăm să deconectezi lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Potrivit Ministerului Mediului, anul acesta, de Ora Pământului 2023, World Wildlife Fund (#WWF) lansează provocarea de a dărui o oră pentru Pământ în fiecare lună. „O oră, în care alături de familie sau prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură”, precizează sursa citată.

Ministerul Mediului avertizează, în context, că biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.

Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

O femeie din capitală s-a prezentat drept angajată a MAI şi a estorcat bani de la cetăţeni, pentru permise de conducere
Articolul anterior
Artiști notorii din țara noastră, concediați prin SMS-uri de la ,,Teatrul de Operă și Balet”
Articolul următor