Interpretul de muzică ușoară Ricu Vodă a împlinit 60 de ani

Cunoscutul interpret de muzică ușoară Ricu Vodă, Maestru în Artă, a împlinit ieri 60 de ani.

Ricu Vodă a menționat că și-a sărbătorit ziua de naștere alături de familie, interpreta Doinița Gherman și rudele apropiate. ”Astăzi, împreună cu formația ”Fagure”, voi cânta la Ialoveni, oraşul împlinește  585 de ani de la fondare și sărbătorește Hramul localității, prilejuit de prăznuirea Sfintei Parascheva. Cu aceeași formație, vom prezenta pe 13 noiembrie un concert la Centrul de Cultură și Artă ”Ginta Latină”, a spus interpretul, pentru Moldpres.

Ricu Vodă s-a născut pe 26 octombrie 1961, în orașul Chișinău. A studiat la Școala de muzică „Eugen Coca” din capitală, în clasa de vioară. După absolvirea clasei a 8-a, este admis la Şcoala de muzică „Ștefan Neaga”. În 1981 se căsătorește, îşi întrerupe studiile și se angajează la o organizație de construcții din Stăuceni.

Cariera de artist şi-a început-o în Ansamblul „Viitorul” de la Casa de Cultură din sectorul Frunze (astăzi – Buiucani) al oraşului Chişinău. Din 1986 activează în diverse formații – „Contemporanul”, „Noroc”, „Fagure” „Fag”, „Cristal” ş.a. În anii ’90 întreprinde mai multe turnee peste hotare – în Armenia, Germania, Mozambic, Țările Baltice ș. a.

Este interpretul mai multor șlagăre de muzică ușoară: ”Aleargă caii”, ”Anișoara”, ”August”, ”Laurii iubirii”, ”Bătrânul castan” ș.a. În 2011, la cei 50 de ani ai săi, a avut la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” un spectacol aniversar cu genericul ”Ricu Vodă și prietenii săi”. El este feciorul regretatului poet Gheorghe Vodă și al reputatei actrițe de la Teatrul „Luceafărul” de altădată – Artista Poporului Nina Vodă-Mocreac.

În 1993 lui Ricu Vodă i s-a conferit titlul onorific de Maestru în Artă.

La mulți ani, Ricu Vodă!

LactoBio-Enterosgel enterosorbent eficient în timpul sarcinii
Articolul anterior
LIVE – 100 kg slăbite cu Centru Online de Nutriție și Sport
Articolul următor
Alte articole interesante