Interpretul Iurie Sadovnic a fost condus pe ultimul drum, pe fundalul unui recital de muzică și poezie

Interpretul Iurie Sadovnic a fost condus astăzi, 9 iunie, pe ultimul drum. Pe lângă familie, au venit să-i aducă un ultim omagiu mai mulți colegi de breaslă, politicieni, dar și cetățeni care i-au apreciat creația.  

De la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla, acolo unde a fost oficiată slujba de înrmomântare, cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitir. Au fost recitate poezii, iar mai multe persoane publice din țara noastră au ținut discursuri în memoria îndrăgitului artist al neamului. La ceremonia funebră au fost prezenți prim ministrul Aureliu Ciocoi, maestrul Eugen Doga, Gheorghe Țopa, Zinaida Julea, Eugen Doga, Constantin Moscovici, Frații Bivol, dar și mai mulți politicieni: Andrei Năstase, Chiril Moțpan, Monica Babuc.

„Eu am scris nişte semne care nu vorbeau, tu le-ai dat suflare. Toate sentimentele pe care le-ai transmis publicului erau aşteptate şi asta te face să rămâi în memoria miilor de oameni ca o amintire frumoasă pentru mulţi ani înainte”, a spus maestrul Eugen Doga.

„Ai ales să pleci în această perioadă, iar noi nu am ştiut să-ți fim alături, să-ți spunem că e devreme. Mă întreb de ce se numea unul din ultimele CD-uri ale dumitale „Evadare”? Voiai să evadezi din lumea noastră, a certurilor, a răului, a indispoziţiei? 

De fiecare dată m-a mirat bunătatea dumitale: pe toţi i-ai crezut, pe toţi i-ai iubit, răbdat şi ai ştiut să fii bărbat când ai mers la Nistru în război să cânţi ostașilor care au mers să verse sânge pentru patria noastră”, a fost mesajul Monicăi Babuc.

Iurie Sadovnic este distins cu titlul Artist emerit al RSSM (1984), cu Medalia „Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000), cu titlul Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015), cea mai înaltă distincție în stat.

Iurie Sadovnic s-a stins din viață pe 7 iunie. Artistul a fost găsit împușcat cu arma pe care o deținea legal.

sursa: www.ipn.md, Foto: www.protv.md; video: www.deschide.md

O femeie din Tiraspol a trăit clipe de coșmar când a găsit cadavrul unui necunoscut în apartamentul fiului

O femeie a găsit cadavrul unui necunoscut în locuința feciorului. S-a întâmplat la Tiraspol, forțele de ordine fiind alertate pe 1 decembrie.

Identitatea persoanei decedate, precum și informațiile despre suspect, au fost stabilite ulterior de anchetatori. Drept urmare, un prieten al proprietarului locuinței a fost reținut.

Într-una din zilele în care stăpânul imobilului a lipsit, amicul lui a invitat persoana în casă. Între cei doi s-a iscat o ceartă, iar drept urmare bănuitul ar lovit victima de mai multe ori în regiunea capului, apoi a părăsit locuința.

Autopsia a stabilit că victima a decedat din cauza rănilor suportate. Suspectul, în vârstă de 51 de ani, a fost anterior condamnat de mai multe ori. Actualmente, acesta se află în arest, scrie realitatea.md.

Un tânăr s-a dat drept femeie și a intrat în în discuție online cu un bărbat, pe care uterior l-a șantajat

Un tânăr de 24 de ani, originar din Dondușeni, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.

Acesta, prin intermediul unui cont fals de pe o rețea de socializare, dându-se drept femeie, a intrat în discuție cu un bărbat de 55 de ani. După o săptămână de discuție, suspectul l-a convins pe interlocutor să-i expedieze imagini intime cu el.

Ulterior, l-a amenințat că va face publice pozele dacă nu-i achită 300 de euro.

Atunci suspectul s-a întâlnit cu victima și a primit prima tranșă de 100 de euro.
La sfârșitul lunii noiembrie victima a sesizat polițiștii. Suspectul a fost reținut în flagrant în timp ce primea a doua tranșă.

Pentru fapta comisă el riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.

Accident grav în nordul țării! A fost implicat un microbuz cu pasageri

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident grav în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești. Impactul a avut loc în această dimineață în jurul orei 07:00. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Florești, Ina Banari, scrie realitatea.md.

„Un bărbat, de 63 de ani deplasîndu-se la volanul automobilului de modelul Volkswagen Sharan, pe traseul R13, în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești, preliminar, fără a se asigura, a ieșit la depășirea unui autocamion de mare tonaj, unde în timpul depășirii pe banda opusă de circulație s-a ciocnit frontal cu mijlocul de transport de modelul Mercedes, condus regulamentar, de un bărbat de 64 de ani, care transporta lucrători”, a precizat Banari.

În urma impactului conducătorul Volkswagen Sharan și trei femei de 63, 54 și 41 de ani din microbuz, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost transportați de ambulanță la Spitalul Raional Florești.

Ambii șoferi au fost supuși tesrului Drager rezultatul final a fost de  0.00 mg/l.

La moment angajații de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești întreprind toate masurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

Keira Knightley: ,,Toate femeile pe care le știu au fost hărțuite sexual”
Articolul anterior
O ploaie puternică a făcut prăpăd la Soroca
Articolul următor