Interpretul rus Semion Slepakov va fi cercetat pentru discreditarea armatei rusești, după ce a compus un cântec de leagăn

Poliția de la Moscova îl cercetează pe muzicianul și producătorul Semion Slepakov în baza articolului pentru discreditarea Forțelor Armate ale Rusiei, anunță vineri, 31 martie curent, presa afiliată Kremlinului, scrie realitatea.md.

Slepakov Tickets

Slepakov riscă fie o amendă, fie o arestare administrativă.

Motivul cercetării a fost piesa compusă anterior de artist și denumită „Колыбельная” (tr. cântec de leagăn). Aceasta conține critici și ridiculizări la adresa așa-zisei operațiuni militare speciale (a se citi: război) pe teritoriul Ucrainei.

Vitali Borodin, șeful Proiectului Federal de Securitate și Anticorupție, i-a trimis o citație pentru audieri.

„Sperăm că legea noastră funcționează pentru toată lumea, iar Slepakov nu va scăpa de pedeapsă, va fi tras la răspundere în cea mai mare măsură conform legii Federației Ruse”, a spus el.

Anterior, ca răspuns la „Колыбельная”, senatorul Konstantin Dolgov a propus să-l priveze pe Slepakov de cetățenia rusă și să-i interzică să cânte în țară. Deputatul Dumei de Stat Sultan Hamzaev a fost de acord cu această inițiativă. El crede că cu acest cântec Slepakov a jignit „sentimentele mamelor soldaților noștri care ne apără patria”.

Artisul momentan nu se află în Rusia.

Cel puțin un mort și 10 răniți după bombardarea unui muzeu în Kupiansk. Volodimir Zelenski denunță un act „barbar”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a denunțat marți un atac „barbar” al Rusiei asupra unui muzeu din orașul Kupiansk, în nord-estul Ucrainei, o nouă „crimă de război” care, potrivit acestuia, s-a soldat cu cel puțin un mort și 10 răniți, relatează AFP, citat de news.ro.

Ukraine updates: Zelenskyy reports attack on Kupiansk museum – DW –  04/25/2023

Zelenski spune că lovitura a avut loc în centrul orașului Kupiansk, „asupra unui muzeu de istorie locală”, orașul fiind foarte aproape de linia frontului din nord-estul țării.

„Deocamdată, am fost informați despre moartea unui angajat al muzeului și despre zece răniți”, a declarat Volodimir Zelenski pe Telegram. „Există încă oameni sub dărâmături”, a mai spus președintele.

„Toți cei vinovați de aceste crime de război vor fi cu siguranță aduși în fața justiției și nu va exista milă”, a promis președintele ucrainean, criticându-i pe ruși pentru că „ucid ucraineni cu metode absolut barbare”.

„Țara teroristă face totul pentru a ne distruge complet”, spune Zelenski, care promite răzbunare: „Trebuie și vom răspunde!”.

Atacul rusesc a fost efectuat cu ajutorul unei rachete sol-aer S-300 de fabricație sovietică, a declarat pe Telegram Andrii Iermak, șeful administrației prezidențiale.

Kupiansk, la aproximativ 100 de kilometri de Harkov, avea o populație de peste 25.000 de locuitori înainte de război. A fost cucerit de ruși în primele zile ale invaziei, în urmă cu mai bine de un an.

Președintele SUA, Joe Biden, și-a anunțat candidatura pentru al doilea mandat la Casa Albă

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat oficial marți că va candida la alegerile din 2024, cerându-le alegătorilor să îi acorde mai mult timp pentru a „termina treaba” pe care a început-o atunci când a depus jurământul, potrivit Mediafax.

The Biden presidency at two years: Halfway point of a forever war |  Opinions | Al Jazeera

Joe Biden le-a cerut alegătorilor să îi acorde mai mult timp pentru a „termina treaba” pe care a început-o când a depus jurământul și să lase deoparte preocupările legate de prelungirea mandatului celui mai în vârstă președinte american pentru încă patru ani.

Joe Biden, care ar împlini 86 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat, mizează pe faptul că realizările sale legislative din primul mandat și cei peste 50 de ani de experiență la Washington vor conta mai mult decât preocupările legate de vârsta sa, notează AP.

El pare să aibă în față o cale ușoară pentru a câștiga nominalizarea partidului său, fără rivali democrați serioși, dar este totuși pregătit pentru o luptă dură pentru a-și păstra președinția într-o națiune amarnic divizată.

Anunțul, într-un videoclip de trei minute, vine la aniversarea a patru ani de când Joe Biden a făcut anunțul pentru Casa Albă în 2019, promițând să vindece „sufletul națiunii” în mijlocul președinției turbulente a lui Donald Trump – un obiectiv care a rămas evaziv.

Patru reprezentanți ai puterii de la Chișinău, dar și consulul Republicii Moldova la Moscova, interziși pe teritoriul Rusiei

Federația Rusă a interzis accesul pe teritoriul său pentru patru reprezentanți ai puterii de la Chișinău, dar și pentru consulul Republicii Moldova la Moscova. Cel puțin așa scrie publicația rusă Kommersant.

Conform sursei citate, este vorba despre deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, Olesea Stamati și Lilian Carp, dar și despre ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Amintim că ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat astăzi, 25 aprilie, la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, unde a fost citat din cauza expulzării unui diplomat rus din R. Moldova.

La scurt timp, instituția a anunțat că un diplomat moldovean a fost declarat persona non grata. Pe lângă asta, Moscova a decis să interzică intrarea mai multor oficiali moldoveni, „drept răspuns la declarațiile anti-ruse făcute în mod regulat”.

sursa: www.zugo.md

Un bărbat a refuzat să-și deconecteze de la aparate soția cu ,,zero șanse de supraviețuire”. După 2 luni, aceasta s-a trezit din comă
Articolul anterior
O fetiță de 1 an, în stare gravă după ce a vărsat peste ea o cană cu ceai fierbinte
Articolul următor