Intervențiile echipelor de asistență medicală urgentă din ultimele zile: 1.139 au fost urgențe respiratorii

În perioada 16-17 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 4.216 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1.689 pacienți, dintre care 1.473 adulți și 216 copii.

separator

De la începutul săptămânii echipele AMU au acordat primul ajutor medical calificat la 771 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 8 pacienți cu sindrom coronarian acut.

Urgențele neurologice au constituit 543 de cazuri, dintre care 55 de accidente vasculare cerebrale.

Urgențele respiratorii au constituit 1.139 solicitări, dintre care 416 IRVA.

Timp de 48 de ore au fost înregistrate 10 accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 17 persoane. Ulterior, 13 pacienți, inclusiv 4 copii cu diverse traumatisme au fost transportați la spital.

În intervalul menționat, echipele de asistență medicală urgentă au asistat 4 nașteri în condiții de prespital în municipiul Chișinău și în raioanele Telenești și Florești. Datorită ajutorului medical acordat în timpul travaliului, nașterile au avut loc fără complicații, anunță SAMUP.

Pe lume au fost aduși 2 băieții și 2 fetițe de aproximativ 3000 gr. Ulterior, lăuzele și nou-născuții în stare satisfăcătoare au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Povestea moldovencei care candidează la alegerile locale din Danemarca
Articolul anterior
Profilaxia infecțiilor vaginale. Eliminarea pruritului și secrețiilor supărătoare
Articolul următor
Alte articole interesante