Interzicerea plimbărilor în parcuri a fost anulată

Interzicerea plimbărilor în parcuri, măsură introdusă în cadrul stării de urgență, a fost anulată în Moldova. Comisia pentru Situații Excepționale și-a modificat, astăzi propria decizie luată acum o săptămână, dar criticată în societate.

Comisia pentru Situații Excepționale a eliminat interdicția.

Mai exact, plimbările în spațiile publice – parcuri, păduri, alei, plaje, zone de agrement, terenuri de joacă – vor fi permise pentru grupuri nu mai mari de 3 persoane.

Excepție sunt doar familiile cu mai mulți membri.

Alte măsuri modificate

Comisia a decis să se revină la regulile vechi de intrare în țară. Astfel, în situația în care nu au testul negativ la Covid-19, cetățenii vor completa fișa epidemiologică și vor fi obligați să stea 14 zile în carantină, dar dacă testul este negativ după zece zile, perioada de carantină poate fi întreruptă.

Totodată, Comisia permite antrenamentele pentru pregătirea sportivilor pentru participările la turneele internaționale.

La fel, sunt permise competițiile desfășurate în aer liber, fără spectatori, de către federațiile sportive naționale, cu respectarea măsurilor sanitare.

Comisia a mai decis că elevii și studenții din învățământul profesional, din grupurile absolvente, vor putea să-și facă stagiile de practică.

Amintim că în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență până pe 30 mai.

Fiul Jannei Friske a împlinit 8 ani! Dmitry Shepelev, copleșit de amintiri
Articolul anterior
Testul negativ la Covid-19 NU mai este obligatoriu la intrarea în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante