Intoxicație în masă. 25 de copii din Ștefan Vodă au fost internați în spital

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică informează despre înregistrarea unui caz de intoxicaţie acută neprofesională de etiologie chimică în gimnaziul „Anatolie Sîrghi” din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă.

separator
Potrivit informaţiilor preliminare, la 11.12.2019, un elev din clasa a VIII-a a deschis un balon cu spray lacrimogen la etajul doi al instituţiei, conţinutul căruia constituia aproximativ 150 de doze de utilizare. Balonul a fost aruncat, ulterior, în WC-ul şcolii.

La moment, sunt internaţi 25 de copii la IMSP SR Ştefan Vodă, care acuzau simptome de greaţă, vomă, tuse, cefalee, ameţeli, senzaţie de arsuri ale căilor respiratorii, conjunctivită. Starea copiilor este satisfăcătoare.

Specialiştii ANSP continuă investigarea cazului. Cu detalii vom reveni.

Tiraspolul anunță că alte două persoane implicate într-un presupus ”atentat terorist” au fost arestate

Regiunea nerecunoscută transnistreană a anunțat că au fost reținute încă două persoane care ar fi fost implicate în pregătirea unui „atac terorist” în regiune, potrivit Newsmaker .

Așa-numitul procuror general al regiunii nerecunoscute, Anatolii Guretskii, a declarat acest lucru la un canal de televiziune local.

Guretskii a povestit despre reținerea a încă două persoane din Transnistria, care ar fi putut fi implicate în presupusul „atac terorist” împotriva oficialilor de către forțele de securitate din regiune.

Potrivit acestuia, aceste persoane nu au fost implicate direct în pregătiri.

La 9 martie, așa-numitul „Comitet de anchetă” transnistrean a declarat că a reținut doi suspecți care ar fi planificat un „act terorist” împotriva conducerii pseudo-republicii, la instrucțiunile SBU, pe care serviciul special ucrainean l-a descris ca fiind o provocare orchestrată de Kremlin.

Ulterior, procurorul Transnistriei nerecunoscute, Anatoliy Guretskyy, a declarat că la Bender s-ar fi pregătit un „act de terorism” la ordinul SBU împotriva delegației OSCE.

Biroul de Reintegrare din Moldova a sugerat Tiraspolului să-i predea pe suspecții actului terorist pentru a efectua propria anchetă, dar au spus că nu au de gând să-i extrădeze.

Donald Trump susţine că va fi arestat marţi şi face apel la proteste

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat sâmbătă că ar putea fi plasat în arest preventiv peste câteva zile, scrie antena3.ro.

Trump a declarat, fără a prezenta dovezi, că „informaţii transmise ilegal” de persoane din cadrul Parchetului din Manhattan (New York) indică faptul că va fi arestat. 

„Informaţii transmise ilegal de Parchetul corupt şi puternic subordonat politic din Manhattan indică faptul că, deşi nu poate fi demonstrată nicio infracţiune, candidatul republican favorit la distanţă mare şi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii va fi arestat marţea viitoare”, a afirmat Donald Trump într-un mesaj postat pe platforma online Truth Social.

Fostul preşedinte american conservator Donald Trump a făcut apel la manifestaţii.

„Protestaţi, luaţi-ne înapoi naţiunea”, a adăugat el.

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, s-a înscris în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit Ecuadorul. Sunt victime

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit, sâmbătă, regiunea de coastă a Ecuadorului și nordului Peru, relatează Reuters. Patru oameni au murit în urma acestui seism, iar mai multe clădiri au suferit avarii structurale sau s-au prăbușit, scrie digi24.ro.

„Fac apel la calm și le cer oamenilor să se informeze doar din surse oficiale”, a spus președintele ecuadorian, Guillero Lasso, într-un mesaj pe Twitter. Cutremurul a fost măsurat de Agenția Geologică Americană ca având o magnitudine de 6,8 și a avut o adâncime de 66,4 kilometri, la 10 kilometri de orașul Balao, în provincia Guayas.

Până acum, nu sunt informații că acest cutremur a provocat un tsunami. Autoritățile ecuadoriene au raportat că un zid s-a prăbușit peste o mașină, iar persoana dinăuntru a fost ucisă, în orașul Cuenca.

În comunitatea Machala, alte trei persoane au fost ucise, iar mai multe clădiri s-au prăbușit. Cutremurul a putut fi simțit în jumătate dintre cele 24 de provincii ale țării. „Am fugit cu toții pe străzi, ne-am speriat foarte tare”, a spus Ernesto Alvarado, locuitor al Isla Puna, o insulă foarte aproape de epicentrul cutremurului. Conform experților din Ecuadoar, cutremurul a fost urmat de două replici mai slabe în ora de după.

Viola’s TriVox ne invită la concertul ,,Poveste de Crăciun”, la Filarmonica Națională din Chișinău!
Articolul anterior
Anastasia Zavorotnyuk se deplasează într-un scaun cu rotile după intervenția pe creier
Articolul următor