Într-o „oră de suflet” pot fi ajutate 155 de persoane

Diabetul nu își alege victima, poate fi oricare dintre noi: tânăr sau mai în vârstă, bogat sau sărac, bărbat sau femeie – toți avem riscul ca într-o bună zi să ne trezim cu diagnosticul de diabet zaharat. Partea cea mai gravă este că diabetul nu doare și deseori se depistează când deja nu mai poate fi controlat doar prin dietă. De multe ori, însă, afli că ai diabet împreună cu o altă mare problemă de sănătate – hipertensiunea arterială. Fiecare din noi, având pe cineva din părinți sau rude suferind de aceste boli, ne includem automat în grupul de risc.

nevazatori

Dar când victima diabetului devine o persoană căreia viaţa i-a pregătit şi alte încercări dure. La Asociației Orbilor din municipiul Chișinău sunt înregistrate oficial 155 de persoanele slab-văzătoare sau total nevăzătoare care suferă și de diabet zaharat. Aceşti oameni trăiesc într-o altă lume și se chinuie să supraviețuiască. Pentru a le uşura măcar un pic existenţa, fundația ”Ajută un Om” demarează acțiunea de strângere de fonduri pentru aceste 155 de persoane. Ei au nevoie doar de un singur lucru: glucometre cu voce (prețul unui glucometru variază între 800 și 1200 lei) și bandelete (o cutie cu bandelete (benzi care sunt folosite pentru măsurarea glicemiei în sânge), costă 200 – 500 lei.

Luminita suveicaNoi putem să-i ajutăm! Nu-i chiar atât de greu. Tot ce trebuie să facem este să oferim o oră din ziua de joi, 4 aprilie. În această zi, începând cu ora 18:30, la ”Sala Albă”, hotel ”Codru” oamenii cu suflet mare pot oferi o oră de suflet pentru un scop caritabil. O oră pe care nu o pierdeţi, ci o câştigaţi prin informaţia oferită de doamna doctor Luminița Suveică (Sefa Direcție Sănătate a Primăriei Chișinău), doamna Ruxanda Glavan (directorul companiei ”Glavirux”) şi Ovidiu Tafuni (reprezentant ”Walmark” în Republica Moldova).

echipa walmark

Echipa Walmark

RuxandaGlavan
Ruxanda Glavan,
directorul companiei ”Glavirux”

De asemenea, în sală vor fi prezenți medici și surori medicale, care ABSOLUT GRATUIT vor face tuturor doritorilor un test de măsurare a glicemiei în sânge.

Biletul de acces va costa 100 de lei și va putea fi achitat direct la intrarea la eveniment. În schimb, fiecare venit va primi câte o pungă cu cadouri.

Din banii acumulați la intrare vor fi achiziționate bandeletele necesare tuturor celor 155 de pacienți pentru care este organizată acțiunea data, iar compania ”Glavirux” va dona 155 de glucometre cu voce pentru toți cei pacienții slab-văzători și total nevăzători.

Nu rămâneți indiferenți și să veniți la „Ora de suflet” pentru 155 de oameni. Nu pierdeți nimic, din contra, acei 100 de lei vi se întorc sub forma de cadouri + testul gratuit de măsurare a glicemiei.

sigla Walmark text glavirux

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Ellie White: “Nu este greu să fii mamă şi artist în acelaşi timp”
Articolul anterior
Muzica autohtonă a câștigat încă o bătălie cu posturile radio și TV
Articolul următor