Inundațiile catastrofale din Pakistan au creat un lac de peste 100 de kilometri lățime în mijlocul uscatului

Inundațiile catastrofale din Pakistan, soldate cu peste 1.100 de morți, au creat un lac uriaș în provincia Sindh, informează CNN.

Inundațiile catastrofale din Pakistan au creat un lac de peste 100 de kilometri lățime în mijlocul uscatului

Imagini din satelit arată dimensiunile dezastrului, unde apele râului Indus au dus la formarea unui lac care în cel mai lat punct are 100 de kilometri. Mari întinderi de uscat sunt acum sub apă, iar ONU a numit fenomenul petrecut în țara asiatică un „muson pe steroizi”.

Ploile torențiale, fără precedent în Pakistan, au produs inundații uriașe care au ucis peste 1.162 de oameni și rănit 3.554 de persoane, scrie digi24.ro.

Alte 33 de milioane de oameni au fost afectate de inundații de la mijlocul lunii iunie.


Imaginea surprinsă de satelitul NASA MODIS în data de 28 august arată efectul inundațiilor din sudul provinciei Sindh, în comparație cu aceeași zonă cu un an în urmă.

În centrul fotografiei, zona colorată cu albastru arată cum s-au întins apele râului Indus pe o suprafață de peste 100 klometri lățime, transformând terenuri arabile într-un lac uriaș. O imagine realizată de același satelit în august 2021 arată diferența dintre cele două perioade. Anul acesta sezonul musonic este deja cel mai ploios începând din 1961, anul din care se ține evidența, și mai are o lună de zile.

În provinciile Sindh și Balochistan ploile au fost de cinci ori mai puternice decât în mod obișnuit, iar inundațiile au acoperit sate întregi, terenuri arabile și ferme. Deși nu sunt prognozate ploi în viitorul apropiat, experții susțin că apele se vor retrage abia în câteva zile.

Ministrul schimbărilor climatice din Pakistan, Sherry Rehman, a declarat duminică că anumite zone din țară „arată ca un mic ocean” și că „până când se va încheia totul, un sfert sau o treime din țară ar putea fi sub ape”.

Au început îmbrâncelile la protest. O femeie a fost escortată de poliție, după ce protestatarii Șor au vrut s-o atace

Simpatizanții partidului Șor organizează și astăzi, 2 octombrie, un protest în centrul capitalei. Manifestația nu este lipsită de violențe.

Au început îmbrâncelile la protestul din fața Președinției. O femeie care a venit să protesteze împotriva partidului Șor, a fost luată cu asalt de către protestatarii, adunați pentru a da jos actuala guvernare. Pentru a nu duce situația la un conflict direct, polițiștii au fost nevoiți să o conducă pe femeie, într-un loc mai sigur, transmite www.tv8.md.

Din imaginile surprinse de echipa TV8, se vede cum femeie stă lipită de gard, în spatele polițiștilor strigând „Șor la pușcărie”, iar în față, protestatarii încercau să ajungă la ea și să-i răspundă agresiv. Polițiștii au reușit să le țină rezistență, dar, într-un final, ca să nu se ajungă la mai rău, femeia a fost evacuată de acolo.

13 copii au fost uciși în convoiul civil atacat de ruși la Harkov

Ucraina acuză forțele ruse că au ucis 24 de civili, dintre care 13 copii, în atacul asupra convoiului de mașini care încercau să părăsească zona de luptă din Kupiank, în regiunea Harkiv. Serviciul ucrainean de securitate SBU a publicat imagini cutremurătoare cu trupuri de civili împușcați pe marginea drumului sau carbonizați în mașini, scrie Digi24.

Bilanțul inițial, anunțat sâmbătă, era de 20 de morți. Convoiul de mașini a fost atacat la ieșirea din orașul Kupiansk. Mașinile sunt ciuruite de gloanțe, iar o parte din ele au fost incendiate. Ocupanții lor au fost împușcați, unii dintre ei în mașină, alții pe marginea drumului. Câțiva oameni au fost carbonizați odată cu mașinile în care se aflau.

Un oficial ucrainean a declarat duminică, potrivit The Guardian, că un alt atac care a avut loc vineri asupra unui convoi civil, în apropiere de orașul Zaporojie, s-a soldat cu moartea a 30 de civili și a unui polițist.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul său de sâmbătă noapte că Rusia pierde lupta, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale. Liderul de la Kiev a anunțat că în cursul acestei săptămâni au recucerite mai multe orașe ocupate de ruși în Donbas şi vor fi şi mai multe.

Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică

Sportivele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au urcat pe podium la un turneu internațional care a avut loc în Spania.

Fetele au devenit învingătoare, deși nu au o sală personală unde să se antreneze, ele fiind nevoite să se pregătească de competiții în sala luptelor greco-romane. 

Pe piesa „Trenulețul” a formației Zdob și Zdub și frații Advahov, tinerele noastre gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani au evoluat în premieră la un turneu internațional în Spania în această lună în orașul Figueres. 

În proba de ansamblu, talentatele sportive de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au reușit să încânte asistența și au urcat pe prima treaptă a podiumului după ce sau impus în fața unor țări ca Franța, Ucraina, Spania sau Italia. Foarte modeste din fire, gimnastele au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea rezultat, însă sunt fericite că au dat lovitura. 

Majoritatea fetelor au revenit cu medalii. Sunt gimnaste care s-au remarcat, iar altele au cucerit aurul.

Tinerele gimnaste se antrenează zilnic în locul unde, de regulă, se pregătesc luptătorii de stil greco-roman. 

Sportivele, dar și antrenorii se plâng că nu dețin cele mai bune condiții de antrenament, iar cea mai mare problemă este că nu au o sală proprie. 

Chiar dacă nu dețin o sală personală de antrenament, gimnastele noastre revin de fiecare dată cu numeroase medalii de la turneele internaționale. 

Începând cu grupele preventive de pregătire până la avansați, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice deține aproximativ 150 de gimnaste. 

sursa: www.tv8.md

S-a pornit acasă și nu a mai ajuns. O femeie din Ungheni, găsită îngropată în apropierea satului de baștină
Articolul anterior
Jumătate din planetă trăiește în condiții mizere. Circa 4 miliarde de oameni sunt expuşi riscului major de infecţii
Articolul următor