Învățătoarea ,,buclucașă” din capitală a încercat să își dea demisia, după 10 ani de activitate în învățământ

Administrația liceului privat ,,Socrate” din Chișinău a deschis o anchetă, după ce mai mulți părinți au mers astăzi dimineață la instituția de învățământ și au reclamat comportamentul unei învățătoare, care striga și amenința copiii cu cuvinte ofensatoare și răfuila fizică.

separator

Înregistrare cu camera ascunsă la un liceu din capitală: copii umiliți cu un limbaj indecent și amenințați cu bătaia de către învățătoare.

Părinții au mers cu înregistrarea audio la administrația liceului. Profesoara a venit dimineața la școală, ulterior însă a plecat. Aceasta și-ar fi recunoscut vina și ar fi depus cerere de demisie, însă conducerea liceului nu i-au acceptat-o, învățătoarea urmând să fie demisă conform prevederilor Codului Muncii.

Anunțul a fost făcut de responsabili din cadrul Primăriei. Pentru a investiga situația creată în liceul Socrate, au fost implicate două echipe, una a centrului de psihologi și alta din cadrul Direcției generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău.

De asemenea, profesoara nu va mai putea preda în instituțiile de învățământ. Aceasta activează în învațământ de 10 ani, iar de patru, la liceul “Socrate”. Părintii spun că vor depune o plângere și la Ministerul Educației în care vor solicita ca învățătoarea să nu mai poată ocupa funcții similare. Directorul liceului spune că vor căuta o altă învățătoare pentru această clasă. Pâna atunci, lecțiile vor fi ținute, pe rând, de alți învățatori din institutie.

sursa: www.protv.md

Cele mai frumoase citate despre copii, care sunt atât de adevărate!
Articolul anterior
Premii mari pentru școlile participante în cadrul campaniei Hai Moldova: o livadă de aluni și două cișmele cu apă potabilă
Articolul următor
Alte articole interesante