Ion Ceban, despre mansarde: ,,Ce am văzut acolo e o bătaie de joc de oameni”

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a fost astăzi la locul incendiului și împreună cu specialiștii a trecut prin apartamente. Urmează experții să estimeze pagubele.

Acesta a menționat că oamenii care au avut nevoie de cazare au fost repartizați prin căminele puse la dispoziție și a precizat că Primăria de mult a stopat eliberarea actelor permisive pentru construcția mansardelor, transmite unimedia.info.

„Am fost, am văzut, situația este dramatică, îmi pare foarte rău că este una din acele mansarde care nu știu cât de mult s-a respectat procesul tehnologic. Vreau să asigur oamenii că astăzi nu mai sunt eliberate autorizații pentru mansarde în Chișinău. Îmi pare foarte rău pentru oameni. 

Știți că ieri a fost localizat focul, au fost mobilizate toate serviciile. Astăzi i-am rugat pe pompieri pentru că am fost și eu sus și am văzut că mai mocnește pe undeva, să ne asigure pe deplin că nu mai avem riscuri în zona unde s-a produs incendiul și să verifice și celelalte elemente cum ar fi electricitatea sau orice altceva ce ar produce o zonă de risc”, a spus Ceban.

„În perioada mandatului nu am permis construcția mansardelor. Tentativele și solicitările au fost stopate imediat. Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni. Pereți subțiri, odăi mici, cu coridoare înguste și construită această mansardă din materiale ușor inflamabile”, a mai menționat primarul.

Incendiul din blocul de locuit de pe strada Pelivan 17/3 a fost lichidat cu participarea a peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități tehnice. În urma intervenției, un pompier din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Ciocana a obținut traumatisme la picioare.

Morgile spitalelor din București sunt arhipline. Arhiepiscopia pune la dispoziție capele din apropiere
Articolul anterior
Alec Baldwin, filmat alături de fiul și soțul femeii pe care a împușcat-o din greșeală
Articolul următor
Alte articole interesante