Ion Ceban: ,,Nu putem asigura capacitatea de 50% de umplere a transportului public”

Primarul Capitalei, Ion Ceban, îi cere Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) să-și revizuiască ultimele decizii. Potrivit acestuia, ,,autoritatea publică locală nu poate asigura capacitatea de 50% de umplere a transportului public”.

„Am avut experiențe de diferite tipuri. Am vorbit cu reprezentanții Guvernului, am expus poziția APL și noi nu vom lua o decizie în acest sens. În scurt timp sper să reevaluăm la nivel local și central decizia. Aș vrea ca abordarea să fie corectă și pragmatică cu participarea experților locali și să avem o analiză a ceea ce se întâmplă și să nu luăm decizii pripite”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit acestuia, APL nu poate asigura capacitatea de 50% de umplere a mijloacelor de transport.

„Orice am fac noi în acest context, autoritatea publică locală nu poate asigura capacitatea de 50% de umplere a transportului public. Noi practic tot anul am scos efectivul maxim de transport pe rute. Restricțiile impuse a diminuat numărul de maxi-taxiuri în municipiul Chișinău. În condițiile în care transportul public va avea restricții și asta va viza direct pe cei cu maxi-taxi, dacă vor fi amendați, ei își vor suspenda activitatea. Eu aș vrea ca abordarea să fie cât se poate de pragmatică și corectă din punct de vedere profesionist, cu participarea atât a experților din străinătate cât și locali, ca posibil să nu luăm decizii pripite”, a conchis Ceban.

sursa: www.unimedia.info

Cea mai aglomerată piață din Chișinău activează conform programului obișnuit, deoarece nu este considerată ,,piață comercială”
Articolul anterior
Elizaveta, presupusa fiică a lui Vladimir Putin, a oferit un interviu
Articolul următor
Alte articole interesante