Ion Chicu: Al doilea val de infecție cu Covid-19 va începe în luna octombrie

Probabilitatea apariției valului doi de infecție cu coronavirusul de tip este foarte mare, anunță premierul Ion Chicu. Potrivit acestuia, după discuția cu mai mulți experți din domeniul sănătății la nivel european, se presupune că valul doi de infecție cu COVID-19 ar putea apărea începând cu luna octombrie.

separator

„Probabilitatea valului doi este foarte mare, asta ne spune și Organizația Mondială a Sănătății. Acest val ar urma să înceapă din octombrie, atunci când cetățenii pot prezenta și alte tipuri de gripă”, a declarat premierul în cadrul unei conferință de presă.

Potrivit lui Ion Chicu, angajații sistemului medical din țara noastră este deja pregătit pentru a face față valului doi de infecție cu coronavirusului de tip nou, întrucât deja au fost instruiți și au luptat zi de zi la cu acest virus.

Totodată, Chicu dă asigurări că țara noastră dispune de echipament necesar pentru angajații medicali, iar în prezent avem încă circa 80.000 de teste.

„În caz de necesitate 300 de milioane de lei vor putea fi alocate pentru procurarea echipamentelor medicale. La moment avem mininum 80.000 de teste. Noi ne pregătim pentru valul doi”, a spus Ion Chicu, potrivit jurnal.md.

Alți doi tineri implicați la cursele ilegale, sancționați cu 2 mii de lei
Articolul anterior
Bianca Drăgușanu și-a pus implanturi fesiere. Cum arată acum posteriorul ei?
Articolul următor
Alte articole interesante