Ion Chicu: Experţii OMS ne spun că trebuie să ne pregătim pentru al doilea val de pandemie

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că starea de urgenţă, instituită în legătură cu pandemia de coronavirus, va expira pe 15 mai şi nu va fi extinsă.

separator

Potrivit agenţiei Infotag.md, în ajun, la postul de televiziune TV8, el a spus că „vor fi menţinute unele restricţii, iar măsurile de precauţie vor rămâne obligatorii”.

„Nu trebuie să ne relaxăm, avem încă multe cazuri de infecţie cu COVID-19. Nu ştim ce se va întâmpla cu acest virus, dacă va fi al doilea val sau nu. Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) ne spun că trebuie să ne pregătim pentru al doilea val de pandemie. Şi dacă primul val a venit când am ieşit din iarnă şi când gripa sezonieră şi alte boli de răceală scad, partea proastă acum este că următorul val va veni când vom intra în iarnă. Acestea sunt scenariile”, a spus premierul.

El nu a putut face o prognoză referitoare la cum toate acestea vor afecta situaţia economică şi atitudinea oamenilor.

„Toate acestea pun presiune asupra noastră. În ţară nu a existat niciodată stare de urgenţă. Niciun guvern nu a acţionat şi nu a lucrat în asemenea circumstanţe, niciun guvern prin intermediul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale nu a trebuit să gestioneze situaţia timp de două luni, înlocuind Parlamentul, aprobând decizii care au putere de lege. Prin urmare, niciun alt guvern nu a avut practic nicio zi pentru a face o alegere între scenarii proaste şi foarte proaste, aşa cum suntem nevoiţi să facem acum”, a spus Chicu.

Haine de „brand” confiscate de poliție pe teritoriul Republicii Moldova
Articolul anterior
Un matematician moldovean a devenit câștigătorul premiului Societății Europene de Matematică
Articolul următor
Alte articole interesante