Ionuț Dolănescu a împodobit bradul în Miami, alături de soția moldoveancă și cei trei copii ai cuplului

Interpretul român de muzică populară Ionuț Dolănescu este casatorit de 11 ani cu o violonistă de la Chișinău. Doinița și Ionuț Dolănescu au împreună trei copii frumoși și talentați și o familie fericită.

separator
Au doi băieți și o fată. Vlad, Ioana și Iancu sunt cei trei copii ai cuplului Ionuț (45 de ani) și Doinița Dolănescu (37 de ani) care sunt pasionați de muzică, ca și părinții lor. Familia locuiește în SUA, mai exact în Florida, unde dețin câteva case. Ionuț și Doinița revin periodic în România pentru o serie de concerte. Artistul spune că cei doi copii mai mari merg la două școli: una în România, cealaltă în SUA.

În țară, vin doar când e cald, în rest, mai mult de jumătate de an, domiciliul artistului este în Orlando, Florida. Acolo e cald mai tot timpul anului, inclusiv de Crăciun, însă asta nu-i împiedică pe Ionuț, pe soția lui Doinița și pe copiii lor să împodobească bradul. Anul acesta l-au decorat în roșu, alb și argintiu.

„Nu e ca în copilăria mea și a Doiniței, când împodobeam bradul în vreme ce afară era zăpadă. Dar e plăcut să-l avem acasă, chiar dacă e mult soare în decembrie aici și multă vegetație”, spune artistul, potrivit libertatea.ro. „Aici este mai tot timpul cald și, spre bucuria copiilor mei, lângă noi se află unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din lume, Walt Disney World. Doar acolo-l pot vedea pe Moș Crăciun. Bine, acesta tot trebuie să vină, chiar dacă nu prea-i alunecă sania prin Florida”, se amuză interpretul.

Fetița ucisă de un troleibuz la Ciocana ar fi împlinit 14 ani. Mama i-a adus baloane-cifre la mormânt

Anastasia, fetița tamponată mortal de șoferița unui troleibuz pe trecerea pietonală de pe bd. Mircea cel Batrîn din sectorul Ciocana al capitalei, ar fi împlinit 14 ani în acest an. Acum o zi, mama ei, Olia Culai, a publicat un video pe rețele sociale de la cimitir, în care sunt surprinse jucării, flori și baloane-cifre legate de cruce. Postarea este însoțită de un mesaj plin de durere, scrie realitatea.md.

 „Моё самое большое счастье и горе (tr. cea mai mare fericire a mea și cea mai mare tragedie”, a scris mama Anastasiei.

Amintim că, pe 24 martie curent, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea spunea că s-a întâmplat în afara trecerii, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

Șoferița de la volan nu ar fi avut nicio săptămână de lucru. Pe parcursul mediatizării cazului, s-a încurcat în declarații și într-un final și-a recunoscut vina. În una dintre ședințele de examinare, a mărturisit că fetița ar fi nimerit într-o zonă oarbă și de asta nu ar fi văzut-o. Prima instanță a condamnat-o la 4 ani de îcbhisoare, dintre care doi cu suspendare, și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Mama copilei a contestat hotărârea.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector și era singurul copil al soților Culai.

Campanie Anti-Bullying în toate instituțiile de învățământ general din țară

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor fi informați despre consecințele și metodele de prevenire a bullying-ului și a violenței în școli. Între 4-8 noiembrie în toate instituțiile de învățământ general din țară se va desfășura Săptămâna Anti-Bullying, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În această perioadă în școli vor avea lor diverse activități de informare și educație pentru explicarea fenomenului, prezentarea consecințelor și metodelor de prevenire. Elevii vor fi antrenați în activități diverse, concepute pentru fiecare categorie de vârstă cum ar fi: ateliere de artă dedicate subiectului, vizionări de filme și materiale informative, discuții și alte acțiuni – toate pentru a promova empatia și toleranța în rândul copiilor.

Activitățile desfășurate în Săptămâna Anti-bullying vor contribui la o mai bună conștientizare a fenomenului, încurajarea copiilor să solicite ajutorul adulților în gestionarea situațiilor de violență, asigurarea unui mediu școlar mai sigur și mai prietenos pentru elevi. 

La 7 noiembrie, instituțiile educaționale vor marca „Ziua internațională împotriva violenței și bullying-ului în școli”.

Săptămâna Anti-bullying este parte a campaniei „Împreună, fără bullying!” și este organizată de Alianța ONG-urilor Active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Ministerul Educației și Cercetării, finanțată de Liechtenstein Development Service.

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor, eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor va fi eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale și a sistemelor informatice. În acest sens, Guvernul a aprobat crearea Agenției pentru Digitalizare în Justiție și Administrare Judecătorească, ca urmare a comasării prin fuzionare a Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Agenției Resurse Informaționale Juridice, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Înființarea agenției este esențială pentru digitalizarea proceselor judiciare și avansarea în dezvoltarea conceptului de e-justiție, centrat pe nevoile cetățenilor. În același timp, activitatea agenției se va axa pe îmbunătățirea performanței instanțelor judecătorești și reducerea duratei proceselor.

Astfel, prin implementarea soluțiilor digitale, agenția va facilita accesul la justiție, va reduce birocrația, va crea un mediu mai transparent și eficient și va facilita accesul cetățenilor la informațiile juridice și procedurale.

Această nuanță de verde va face furori în 2019
Articolul anterior
Sărbători mai frumoase, cu torturile Franzeluţa pe masă!
Articolul următor