Iranul a devenit cea mai afectată țară de coronavirus de pe glob, după China

Un număr de patruzeci şi trei de persoane au murit din cauza coronavirusului în Iran, țară care înregistrează cele mai multe decese după China, iar numărul cazurilor de infecţie a crescut la 593, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii, informează Agerpres.

separator
În condiţiile în care mai multe state din Orientul Mijlociu au raportat cazuri de coronavirus provenite din Iran, ţara se află în epicentrul focarului din regiune.

„Nouă persoane au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, numărul deceselor ajungând la 43, iar numărul total al persoanelor infectate la 593″, a declarat oficialul pentru televiziunea de stat iraniană, care a sfătuit populaţia să rămână acasă.

Ministrul iranian al Sănătăţii a avertizat vineri în legătură cu „o săptămâna foarte dificilă” care urmează în Iran, unde rata de deces în rândul cazurilor confirmate a fost de circa 10%, comparativ cu aproximativ 3% în alte părţi.

Câţiva oficiali de rang înalt, între care ministrul adjunct al sănătăţii şi cinci parlamentari, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Epidemia a determinat închiderea Parlamentului şi au fost impuse restricţii de călătorie pe teritoriul ţării.

Un parlamentar, ales în urma scrutinului din 21 februarie, a murit din cauza coronavirusului.

În schimb, surse BBC au declarat că, în realitate, sunt 210 de morți în Iran, din cauza coronavirusului și că acest bilanț ar fi ascuns de autorități.

Astfel, în Iran există, conform BBC, temeri că guvernul, nepregătit pentru a face față focarului, ascunde gravitatea epidemiei, iar bilanțul real este de aproximativ șase ori mai mare decât cifrele anunțate oficial.

Astăzi se împlinesc 183 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă
Articolul anterior
Perimetrul orașului Strășeni, cuprins de flăcări. Imagini dramatice
Articolul următor
Alte articole interesante