Irina Lunchevici, răvășită: ,,A ars Filarmonica care poartă numele tatălui meu”

Fiica renumitului om de artă Serghei Lunchevici a venit cu o reacție în urma incendiului devastator de la Filarmonica Națională, instituție care poartă numele tatălui ei.

separator

Irina Lunchevici a declarat că, deși nu se află în țară, incendiul a lăsat o rană adâncă în sufletul ei.

„Multă vreme am căutat în sufletul meu capacitatea de a-i ierta pe cei din vina cărora, neglijență sau intenție răutăcioasă, a avut loc o tragedie culturală în orașul meu natal.

Filarmonica a ars. Ars în anul când trebuia să împlinească 80 de ani. A ars în ziua când bunicul meu a plecat din viață, cel care și-a dedicat toată viața culturii muzicale a R. Moldova, care a adus mulți maeștri de talie mondială pe scena mare.

A ars Filarmonica care poartă numele tatălui meu, care împreună cu orchestra sa, au dus faima mondială a muzicii populare moldovenești.

A ars Filarmonica în care am crescut și unde cunoșteam fiecare colțișor. Filarmonica care avea un miros special, era mirosul casei mele.

A ars Filarmonica care a fost inima și spiritul culturii muzicale din Moldova.

Astăzi, în ajunul Zilei Judecății, conform tradiției evreiești, caut în sufletul meu puterea de a ierta pe cei care sunt vinovați de distrugerea Memoriei…

Sunt păcătoasă. Nu găsesc puterea de a ierta …Cer iertare celor pe care eu nu pot să-i iert”, a scris Irina Lunchevici, conform stiri.md.

România. Un primar a murit la câteva ore după ce a câştigat alegerile
Articolul anterior
De astăzi, elevii din Capitală revin la durata obișnuită a lecțiilor, de 45 de minute
Articolul următor
Alte articole interesante