Israel, prima țară din lume anulează toate restricţiile impuse de Coronavirus

Ministerul Israelian al Sanatatii confirma anularea restricţiilor impuse de coronavirus începând cu luna iunie 2021.

Ministerul Israelian al Sănătății confirma anularea restricţiilor impuse de Coronavirus începând cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului înregistrat de programul de vaccinare la nivel naţional, transmite Mediafax.

Numărul actual de cazuri zilnice (bazat pe o medie săptămânală) a scăzut de la 8.600 în vârful crizei sănătăţii la doar 27 săptămâna aceasta, cu 510 infecţii active.

Rutina de dinainte de pandemie va fi reluată treptat, începând cu accesul în anumite locaţii fără dovada vaccinării până la eliminarea măștii în spaţiile închise.

Cerinţa de a purta măşti în interior rămâne însă în vigoare cel puţin în următoarele două săptămâni, timp în care experţii din domeniul sănătăţii vor evalua dacă vor renunţa şi la această directivă.

Turismul redevine accesibil călătorilor străini, Israel deja a iniţiat şi un program pilot dedicat turiștilor din afara ţarii.

Începând cu luna mai, Ministerul Turismului permite primelor grupuri internaţionale să viziteze Tara Sfântă cu condiţia ca toți turiștii ce trec granița să fie vaccinați şi să se supună unui test PCR înaintea îmbarcării. Momentan, copiii nu sunt incluși în această acțiune.

Un fermier de lângă Chișinău invită doritorii să mănânce gratis cireșe
Articolul anterior
Trei moldoveni au intrat în țară cu teste Covid false pentru care ar fi plătit câte 800 lei
Articolul următor
Alte articole interesante