Israelienii care nu îşi fac doza a treia de vaccin anti-Covid şi-ar putea pierde certificatul verde

Potrivit unui nou set de reguli, israelienii care nu îşi fac doza a treia de vaccin anti-Covid şi-ar putea pierde certificatul verde. Totodată, cei vindecaţi de Covid ar trebui şă îşi facă rapelul la vaccin pentru a fi eligibili pentru green pass, potrivit yidinfo.net.

Deşi neconfirmat încă de autorităţi, începând cu 3 octombrie, cei care nu au făcut doza a treia de vaccin la 6 luni după a doua doză nu vor mai avea certificat verde, necesar pentru a intra în anumite localuri şi pentru a participa la anumite evenimente. Vor fi nevoiţi să prezinte un test negativ la Covid, conform Mediafax.

De asemenea, noile reguli îi vor obliga pe cei care s-au vindecat de Covid să facă doza de rapel pentru a fi eligibili pentru certificatul verde.

Cei cărora li se va retrage permisul verde săptămâna viitoare vor trebui să stea în carantină timp de cel puţin o săptămână dacă au fost în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus.

Astfel, peste un milion de israelieni vor pierde certificatul verde, când noile reguli intră în vigoare, respectiv duminică.

Între timp, disputa premierului Bennett cu oficialii din domeniul sănătăţii continuă: „Respect foarte mult experţii medicali şi le apreciez munca, dar impunerea de noi restricţii asupra cetăţenilor israelieni nu este politica acestui guvern. În ciuda presiunilor, ne vom abţine în această etapă de la noi restricţii asupra populaţiei”.

Cleopatra Stratan și Edward Sanda și-au anulat vacanța. Motivul pentru care cei doi nu mai pleacă la Paris
Articolul anterior
Top 5 alimente anticancer
Articolul următor
Alte articole interesante