Israelul interzice toate zborurile internaționale de pasageri, din cauza tulpinilor noi de Covid. ,,Închidem ermetic spaţiul aerian”

Israelul va suspenda începând de luni traficul aerian internaţional de pasageri, măsură luată pentru a preveni intrarea în ţară a unor persoane infectate cu variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 descoperite recent.

″Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare’’, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj transmis public la începutul unei şedinţe de guvern, potrivit Agerpres.

Suspendarea zborurilor intră în vigoare luni, de la ora 22:00 GMT.

De la începutul pandemiei graniţele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetăţenii străini, numai deţinătorilor de paşapoarte israeliene fiindu-le permisă intrarea în ţară, şi acestora cu măsuri de carantină.

Israelul desfăşoară cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19, fiind prima ţară care a reuşit să-şi vaccineze cel puţin cu prima doză un sfert din populaţie.

Foto! Viața în Wuhan, focarul primar de Covid, la un an după pandemie: Oamenii merg în baruri sau în parc fără măști
Articolul anterior
Israelul extinde campania de vaccinare și pentru copiii cu vârste între 16 și 18 ani
Articolul următor
Alte articole interesante