Israelul își deschide granițele pentru turiștii vaccinați în ultimele 6 luni

Turiștii vaccinați vor putea intra în Israel, începând cu 1 noiembrie. Autoritățile au decis să ia această măsură după o campanie de vaccinare pentru doza a treia a serului. Prim-ministrul Naftali Bennett anunțase aceste intenții ale Guvernului încă de săptămâna trecută. Ele au fost validate acum de autorități.

Astfel, persoanele care au ales să se imunizese împotriva COVID-19 vor putea reintra în Israel, de la 1 noiembrie, fără să fie nevoie să ceară un permis special înainte, doar prezentând un certificat de vaccinare. Documentul nu trebuie să fie mai vechi de șase luni, scrie Mediafax.

Totodată, călătorilor li se va cere și un test PCR, care trebuie să fie realizat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. În plus, la sosire în statul evreu, oamenii for efectua un nou test. Dacă și rezultatul celui de al doilea va fi negativ, carantina va fi ridicată.

Israelul recunoaște vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac şi Sinopharm. Sputnik V va fi si el recunoscut de la 15 noiembrie.

Mai mult de 5,7 milioane de israelieni s-au imunizat împotriva SARS – CoV – 2, din totalul populației de aproximativ nouă milioane de oameni. 80% din populația adultă a statului a făcut cele două doze ale vaccinului Pfizer, iar 3,9 milioane de oameni au primit și doza a treia.

Un bărbat a obținut o despăgubire uriașă după ce Wizz Air i-a anulat zborul: ”Au crezut că voi renunța”

Un turist britanic a obținut o despăgubire uriașă de 4.500 de lire sterline din partea companiei aeriene Wizz Air, după ce biletele pentru o vacanță în Portugalia i-au fost anulate chiar în dimineața zborului, informează Daily Mail citat de rotalianul.com.

În ultima perioadă nu sunt puține cazurile în care turiștilor li se anulează biletele de avion, uneori chiar în ziua zborului.

Ei urmează apoi anumite formalități de returnare a banilor, dar există și situații în care se ajunge până în instanță. Este și cazul lui Russell Quirk, bărbatul din Marea Britanie care a obținut o despăgubire de 4.500 de lire sterline din partea Wizz Air.

Totul a început în ianuarie 2022, atunci când Russell Quirk a rezervat 5 bilele de avion pentru o vacanță în familie. Fără niciun fel de explicație, în dimineața zborului a primit un mesaj de la compania aeriană Wizz Air în care i se aduce la cunoștință faptul că zborul a fost anulat: „Nu a fost nicio explicație, nicio alternativă oferită și nici scuze”, a spus el conform sursei citate.

Hotelul fusese deja plătit, iar bărbatul a fost nevoit să rezerve un alt zbor pentru ziua următoare

După ce s-a întors în Marea Britanie din vacanță, Russell Quirk a încercat să obțină despăgubiri de la Wizz Air, apoi a abordat subiectul „pierderilor sale indirecte” – costurile suportate sau pierdute din cauza anulării.

Timp de luni de zile a așteptat un răspuns din partea companiei Wizz Air, însă în zadar, reprezentanții companiei au continuat să-i ignore pretențiile. Următorul pas a fost să meargă în instanță și să trimită executorii judecătorești la aeroportul din Luton, acolo unde avea rezervat zborul în Portugalia.

În cele din urmă, bărbatul a recuperat banii, mai exact, 4.500 de lire sterline. Primele bilete achiziționate au costat 700 de lire sterline, la care s-a adăugat și 2.500 de lire sterline pentru biletele achiziționate în ziua anulării celor inițiale, plus alte penalități.

„Cred că ei au crezut că voi renunța. Aceste companii fac procesul atât de dificil, atât de obstructiv încât majoritatea oamenilor renunță. Trebuie să te lupți pentru drepturile tale în calitate de consumator”, a spus bărbatul.

Un polițist și-a arestat șeful pe care l-a prins beat la volan

Un polițist din statul american Oklahoma și-a arestat șeful, care era în stare de ebrietate. Bărbatul a fost oprit în trafic fiindcă mergea cu viteză și haotic, iar agentul de la Rutieră a descoperit că a urcat la volan fiind sub influența băuturilor alcoolice, scrie romaniatv.net.

Căpitanul s-a urcat beat la volan, după o noapte de poker. A încercat să-și folosească influența în fața colegului care îi era inferior, însă agentul nu a cedat și a venit cu o replică care l-a lăsat fără cuvinte pe acesta.

Clipul video înregistrat de camera de pe uniforma polițistului l-a arătat pe căpitanul din cadrul Departamentului de Poliție din Oklahoma City (OKCPD) în timp ce-i cerea agentului în repetate rânduri să oprească înregistrarea.

Totul s-a întâmplat în data de 12 martie, în jurul orei 01.30, când căpitanul James „Matt” French, din echipa de investigare a omuciderilor din cadrul OKCPD, a fost tras pe dreapta sub suspiciunea de conducere în stare de ebrietate de către sergentul Chris Skinner. În calitate de conducător autp, acesta a virat fără să semnalizeze și a depășit viteza.

Pe filmare, capitanul părea să deschidă portiera mașinii înainte ca sergentul să se apropie, însă acesta i-a spus să mearg din nou în mașină.

„Treci înapoi în vehicul”, spune sergentul Skinner, atunci când căpitanul a vrut să coboare. „Sunt…”, a început să spună French. „…Beat?”, a continuat Skinner.

Potrivit agentului, șeful său avea ochii în lacrimi și vorbea greu. În înregistrare, acesta le-a spus polițiștilor aflați la fața locului că el e căpitanul și le-a cerut să oprească camera de corp.

„Sunt căpitanul departamentului de poliție”, a spus French. „Ce departament de poliție?”, a răspuns Skinner. „Oklahoma City. Oprește-ți camera”, îi ordonă căpitanul.

Agentul nu a ținut cont de insistențele superiorului său și a refuzat să oprească camera. „Domnule, pot să… puteți să opriți asta?” l-a întrebat din nou French pe ofițer. „Vă solicit. Sunt căpitan la departamentul de poliție”, a mai încercat el din nou. „Nu-mi pasă dacă ești un membru al unei bande sau președintele Statelor Unite”, a răspuns Skinner. „Dacă te-aș trata diferit de cum aș trata un localnic din South Side sau un pedofil, cum ți s-ar părea asta?”, a continuat polișistul.

Un tânăr moldovean, arestat în Italia după ce a amenințat și a încercat să jefuiască un copil pe stradă

Un tânăr de 23 de ani, originar din Republica Moldova, a fost arestat în Bologna, Italia, după ce a amenințat și a încercat să jefuiască un băiat în vârstă de 14 ani, aflat în drum spre școală, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit presei italiene tânărul din Republica Moldova s-a apropiat de băiat amenințându-l cu un ciob de sticlă și i-a cerut bani.

 După ce a reușit să scape, băiatul a alertat autoritățile, furnizând o descriere precisă a criminalului.

Carabinieri au reușit să îl aresteze pe tânărul din Republica Moldova și l-au pus sub acuzația de tentativă de jaf. 

Tânărul moldovean se află acum la dispoziția autorităților judiciare și va fi judecat într-o procedură urgentă.

De ce cazurile de Covid cresc și în țările cu rate mari de vaccinare?
Articolul anterior
Moldova rămâne în „zona roşie” în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat publicată de România
Articolul următor