Israelul pare că a învins pandemia. Anunțul Ministrului Sănătății din această țară

Este posibil ca Israelul să fi lăsat în urmă definitiv pandemia de coronavirus, a declarat joi ministrul Sănătății din această țară, Yuli Edelstein.

El a făcut această afirmație în contextul în care numărul infectărilor zilnice și cel al pacienților aflați În stare gravă a continuat să scadă în ultimele săptămâni, transmite Stirileprotv.ro.

„Cu toată precauția, încep să cred că nu ne întoarcem (la restricții). În trecut, pentru a obține astfel de cifre, aveam nevoie de un lockdown strict. Acum, totul este deschis și toți indicii scad. Încep să cred că vremurile dificile sunt în spatele nostru”, a spus Edelstein, în cadrul unui eveniment la care au participat șefii organizațiilor sanitare din Israel, potrivit Jerusalem Post.

Până acum, israelienii au vaccinat aproximativ 60% din populație cu cel puțin o doză. În total, au fost administrate aproape 10 milioane de doze de vaccin.

La aproape două săptămâni după ce țara a intrat în cea de-a treia etapă de relaxare a restricțiilor, numărul de noi infectări zilnice este la cel mai scăzut nivel din decembrie. Și cazurile grave de boală sunt la un minim al ultimelor luni.

În ultimele 24 de ore, în Israel au fost raportate 1.047 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 4 decese. În noaptea de joi, 549 de pacienți erau la terapie intensivă.

De la vârful pandemiei de la jumătatea lunii ianuarie, Israelul a înregistrat o scădere cu 91% a deceselor, cu 86% mai puține cazuri zilnice și cu 73% mai puține cazuri grave, în rândul pacienților cu vârsta de peste 60 de ani.

Israelul a redeschis economia aproape două săptămâni. Și-au reluat activitatea restaurantele, cafenelele, elevii au revenit în clase, iar evenimentele culturale și sportive se pot desfășura din nou cu public.

Începând de vineri și persoanele care încă nu s-au imunizat la Covid-19 – prin vaccinare sau trecând prin boală – vor putea merge la concerte sau pe stadioane prin efectuarea unui test rapid.

Pe de altă parte, Parlamentul israelian a aprobat miercuri utilizarea unei brăţări electronice pentru a controla persoanele plasate în carantină obligatorie la reîntoarcerea în ţară.

“Cei care refuză să fie monitorizaţi electronic, sau care nu îndeplinesc cerinţele stabilite de lege vor fi trimişi la un hotel administrat de guvern pentru a petrece perioada de carantină”, a informat Knessetul.

„Voi merge pe litoralul din Ialta”. Mihailo Podolyak a promis că va acorda un interviu din Crimeea în 6 luni

Consilierul Președintelui Ucrainei, Mihailo Podolyak, și-a exprimat încrederea că, după șase luni, Forțele Armate ale Ucrainei vor putea elibera Crimeea. El a declarat acest lucru în cadrul unei emisiuni televizate.

Подоляк прокомментировал слова Маска о работе Starlink на Украине – Москва  24, 14.10.2022

„Peste șase luni voi merge pe litoralul din Ialta, am locul meu preferat acolo, vă garantez că cu siguranță voi deschide telefonul acolo și vom vorbi despre cât de liberă va fi Crimeea”, a spus consilierul, conform Focus.

Mihailo Podolyak a adăugat că până la acel moment toți cetățenii Federației Ruse care au ajuns în peninsulă și „ne-au furat proprietățile” se vor întoarce acasă la ei.

Potrivit lui Podolyak, războiul pe care Federația Rusă l-a declanșat împotriva Ucrainei va pune capăt și ideii „lumii ruse” în forma ei actuală, care va fi sfârșitul firesc al războiului.

„Lumea rusă, în această formă, ar trebui să înceteze să existe și sper că, cu siguranță, vom face acest lucru”, a explicat Podolyak.

Potrivit oficialului ucrainean, deocuparea Crimeei va avea loc cel mai probabil prin mijloace militare, întrucât nivelul de intensitate al războiului din Ucraina „presupune doar eliberarea militară a tuturor teritoriilor ocupate”.

În același timp, Podolyak admite că sentimentele revanșiste vor crește în Federația Rusă.

Mihailo Podolyak a menționat că acum în Federația Rusă se vorbește deschis despre lichidarea statalității ucrainene, deși la început au încercat să-și ascundă intențiile reale.

Incendiu de proporții la sanatoriul „Moldova” din Odesa. 58 de pompieri au luptat cu flăcările

Un incendiu grav a izbucnit în dimineața zilei de luni, 28 noiembrie, pe teritoriul sanatoriului „Moldova”, din Odesa. La stingerea flăcărilor au participat 12 echipaje și 58 de pompieri.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 3-20.jpg

Potrivit Serviciului de Stat de Urgență al regiunii Odesa, informațiile despre incendiul de pe teritoriul sanatoriului inactiv au parvenit la ora 04:31.

Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că incendiul a pus complet stăpânire pe clădirea cu un singur etaj. În jurul orei 05:58 incendiul a fost lichidat.

Nu există morți sau răniți. Oamenii legii stabilesc circumstanțele producerii incendiului.

Ministrul de externe din Belarus ar fi fost otrăvit. Era „a doua persoană din Belarus”, după Lukașenko. Un succesor cu potențial înalt

Ministrul de externe din Belarus, Vladimir Makei, a murit subit, la vârsta de 65 de ani. Cauza oficială a morții este atacul de cord. Totuși, presa de opoziție din Belarus scrie că politicianul era perfect sănătos și ducea un mod de viață activ. Potrivit afaceristului rus Leonid Nevzlin, bărbatul ar fi fost otrăvit de FSB.

Ministrul de Externe din Belarus ar fi fost otrăvit de FSB. Nevzlin: Lukașenko și-a schimbat bucătarii și paznicii

Makei era considerat un posibil succesor al lui Lukaşenko. „A fost unul dintre puţinii care nu se aflau total sub influenţa rusă. Zvonurile spun totodată că acesta ar putea fi un avertisment pentru Lukaşenko”, a scris Anton Geraşcenko, consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei, pe Twitter.

Aleksandr Lukașenko și-ar fi schimbat bucătarul, servitorii și gardienii, după ce ministrul de Externe din Belarus a fost otrăvit de FSB. Declarația îi aparține afaceristului rus Leonid Nevzlin.

Potrivit lui Nevzlin, Vladimir Makei era „a doua persoană din Belarus”, după Lukașenko.

„A decedat după ce a fost otrăvit cu o substanță dezvoltată într-un laborator special al FSB. Tabloul clinic în astfel de cazuri corespunde decesului din cauza unui infarct, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă”, a spus Nevzlin.

Incidentul l-ar fi îngrijorat pe Lukașenko, care și-a schimbat bucătarii, servitori și paznicii, de teamă că ar putea fi următorul.

Înainte de alegerile prezidențiale și de protestele antiguvernamentale din Belarus, din 2020, Makei a fost unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor cu Occidentul și a criticat Rusia. Ulterior, el și-a schimbat brusc poziția, susținând că protestele au fost susținute de Occident.

O infirmieră din Georgia în vârstă de 27 de ani, vaccinată cu AstraZeneca, a murit după ce s-a aflat o zi în comă. Medicii suspectează o reacție alergică severă
Articolul anterior
Premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat cu AstraZeneca. ,,Nu am simţit practic nimic”
Articolul următor