Povestea brandurilor Adidas și Puma, care au apărut după conflictul a doi frați ce nu și-au vorbit până la sfârșitul vieții

Se pare că în spatele fiecărui brand de succes se ascunde câte o istorie interesantă și neobișnuită. Astăzi, sunt mulți cei care cumpără articolele cu logo-urile „Adidas” și „Puma”, dar ei nici măcar nu știu cum au fost create aceste mărci globale, iar poverstea este una foarte curioasă.

separator

În micul oraș german Herzogenaurach trăiau doi frați – Rudolph și Adolph Dassler. În Europa, Primul război mondial se terminase și era necesar să te gândești cum o familie ar putea câștiga bani. În 1920, au început să permită fabricarea de încălțăminte – au început cu papuci de cameră și încălțăminte ortopedică pentru sportivii cu handicap care s-au întors din război.Lucrurile mergeau excelent. Patru ani mai târziu, producția familiei Dassler a fost desemnată ca „Dassler Brothers Shoe Factory”. În acelasi timp, frații au încercat să diversifice colecția, adăugând primele ghete cu spini din lume, pentru jucătorii de fotbal. În 1928, pantofii sportivi ai fraților au fost purtați la participanții la Jocurile Olimpice de la Amsterdam.Popularitatea pantofilor Dassler creștea considerabil, producția se extindea vertiginos. Dar, odată cu începutul celui de-al doilea război mondial, situația s-a schimbat, frații au fost trimiși pe front. După sfârșitul ostilităților, în 1945, Rudolf cade într-o tabără de prizonieri de război pentru un an întreg. Dezvoltarea afacerii de familie a trebuit pornită de la zero.Ce s-a întâmplat între frați în 1948, după moartea tatălui lor? Rămâne un mister. Cearta a fost serioasă, deoarece Adolf și Rudolph au împărțit între ei clădirile fabricii de încălțăminte și fiecare și-a început producția proprie de pantofi de sport și alte echipamente sportive.Tocmai dușmănia rudelor a dus la apariția a două mărci mondiale: Adidas (de la Adi Dassler) și Puma (la început a fost Ruda de la Rudi Dassler). Din păcate, cei trei copii ai lui Adolf Dassler, după moartea sa, nu au putut găsi o limbă comună și au împărțit compania, care ulterior a ajuns în mâinile concurenților.Vrăjmășia fraților, chiar și după șapte decenii, se simte în orașul lor natal Herzogenaurach – socitatea este împărțită în două părți: iubitorii de Puma și iubitorii de Adidas. Și deseori sunt chiar neprietenoși între ei. Ai știut povestea asta?

Rusia bombardează sălbatic orașul Slaviansk, din estul Ucrainei. Apelul disperat al primarului: „Rămâneți la adăpost!”

Oraşul Sloviansk, următoarea ţintă a armatei ruse în estul Ucrainei, este supus unui bombardament masiv, a anunțat marţi, 5 iulie, primarul localităţii, Vadim Liah, care îi îndeamnă pe locuitori să se adăpostească.

”Sloviansk! Bombardament masiv al oraşului. Centrul, nordul. Toată lumea să rămână la adăpost!”, scrie într-o postare pe Facebook Vadim Liah, primarul acestui oraş cu aproximatv 100.000 de locuitori înainte război.

Autorităţile ucrainene i-au îndemnat în mai multe rânduri pe civilii rămaşi la Sloviansk să părăsească regiunea, deoarece linia frontului se află în prezent la doar câţiva kilometri, după ce armata rusă a cucerit oraşele ucrainene Sievierodoneţk şi Lîsîceansk.

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 19 au fost rănite începând de duminică în tiruri, la Sloviansk, are au cauzat incendii. În imagini, o persoană ucisă stă la sol într-o piață bombardată din Slaviansk.

Sloviansk şi Hramatorsk – centrul administrativ al regiunii Doneţk aflat încă sub controlul Ucrainei – sunt următoarele ţinte ale forţelor ruse, care îşi continuă ofenisva cu scopul de a cuceri întreaga regiune Donbas, în estul Ucrainei.

sursa

Video. Diplomata rusă Maria Zaharova s-a filmat în timp ce mânca lasciv două căpșune. Reacția internauților

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova a postat pe canalul său de Telegram un clip în care apare mâncând căpșune.

Zaharova, recunoscută pentru ieșirile iei nonconformiste, se uită la cameră în timp ce adulmecă și gustă din fructe. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus zambește în timp ce mănâncă și pare că încearcă să comunice cu camera.

Comentariile din postările de pe rețelele sociale nu au lipsit.

„Îmi pare rău, o să te blochez imediat”, a scris cineva.

„Ce credeți, le plac puțin căpșunele condimentate, culese de la Suonejoki de muncitorii ucraineni?”, comentează o altă persoană.

Acum, dacă am putea să-l facem și pe Lavrov să tacă și să înceapă să mestece căpșune…”, se arată într-un alt comentariu.

„Nu știu, este ciudat de atractiv. Îmi aduce aminte de filmele porno daneze sau suedeze din anii ’80. Pun pariu că i-ar plăcea să reproducă acel vibe”, comentează altă persoană.

Nu este pentru prima dată când iese în evidență printr-un scandal.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a vorbit despre invazia Ucrainei de către Rusia într-o conferință de presă.

Ea a spus că Rusia a invadat Ucraina pentru că ucrainenii nu au vrut să împartă cu rușii proprietatea asupra originii borșului, un fel de mâncare tradițional în regiune, potrivit digi24.ro.

Zaharova: Moldova e împinsă dur pentru o cooperare mai strânsă cu NATO

Jurnalistul Kirill Martynov, redactorul șef al publicației ruse Novaia Gazeta Europe, lansată după ce publicația și-a suspendat activitatea în Rusia, din cauza presiunilor Moscovei, a fost cel care a publicat pe Twitter clipul cu înregistrarea.

„Maria Zakharova a declarat că motivul războiului a fost că ucrainenii nu au vrut să împartă borșul cu ea. De asemenea, se pare că era foarte beată”, a scris jurnalistul.

sursa

Germania vrea legalizarea canabisului în scop recreațional

Inițiativa este supervizată chiar de cancelarul german Olaf Scholz, care conduce o coaliție formată din Social-Democrați, Verzi și Alianța Democraților Liberi, membrii tuturor acestor partide urmând să se pronunțe în privința legalizării canabisului în Germania pentru scopuri recreaționale.

Curios din fire? Iata cateva lucruri despre cannabis pe care sigur nu le  stiai

Canabisul a fost legalizat în scop medicinal în Germania încă din anul 2017, dar în acest moment autoritățile se gândesc să permită folosirea acestuia inclusiv în scopuri recreaționale, transmite publicația Hotpress.

Printre argumentele aduse în favoarea implementării acestei măsuri se numără inclusiv un potențial beneficiu economic, un exemplu în acest sens fiind reducerea costurilor pe care le presupune arestarea, respectiv deținerea celor care cumpără canabis de pe piața neagră.

Mai mult, un studiu publicat de Institutul pentru Economia Concurenţei (DICE) şi Universitatea Heinrich Heine din Dusseldorf arată că legalizarea canabisului ar putea aduce Germaniei venituri suplimentare de circa 4,7 miliarde de euro anual şi ar putea crea 27.000 de locuri de muncă.

În plus, distribuitorii germani de canabis folosit în scop medicinal au sugerat chiar includerea produsului în magazinele online ale marilor retaileri, dar propunerea a fost întâmpinată cu reticență, temerea principală fiind că în acest fel minorii îl vor putea accesa mult prea ușor, conform aceleiași surse.

Proiectul de lege privind legalizarea utilizării canabisului în scop recreațional în Germania ar urma să fie gata în cursul acestui an.

Andreea Bălan a oferit prima declarație după ce a suferit un stop cardio-respirator în timpul nașterii
Articolul anterior
Viile și câmpiile Moldovei, invadate de plastic. Alarmant!
Articolul următor