Povestea brandurilor Adidas și Puma, care au apărut după conflictul a doi frați ce nu și-au vorbit până la sfârșitul vieții

Se pare că în spatele fiecărui brand de succes se ascunde câte o istorie interesantă și neobișnuită. Astăzi, sunt mulți cei care cumpără articolele cu logo-urile „Adidas” și „Puma”, dar ei nici măcar nu știu cum au fost create aceste mărci globale, iar poverstea este una foarte curioasă.

separator

În micul oraș german Herzogenaurach trăiau doi frați – Rudolph și Adolph Dassler. În Europa, Primul război mondial se terminase și era necesar să te gândești cum o familie ar putea câștiga bani. În 1920, au început să permită fabricarea de încălțăminte – au început cu papuci de cameră și încălțăminte ortopedică pentru sportivii cu handicap care s-au întors din război.Lucrurile mergeau excelent. Patru ani mai târziu, producția familiei Dassler a fost desemnată ca „Dassler Brothers Shoe Factory”. În acelasi timp, frații au încercat să diversifice colecția, adăugând primele ghete cu spini din lume, pentru jucătorii de fotbal. În 1928, pantofii sportivi ai fraților au fost purtați la participanții la Jocurile Olimpice de la Amsterdam.Popularitatea pantofilor Dassler creștea considerabil, producția se extindea vertiginos. Dar, odată cu începutul celui de-al doilea război mondial, situația s-a schimbat, frații au fost trimiși pe front. După sfârșitul ostilităților, în 1945, Rudolf cade într-o tabără de prizonieri de război pentru un an întreg. Dezvoltarea afacerii de familie a trebuit pornită de la zero.Ce s-a întâmplat între frați în 1948, după moartea tatălui lor? Rămâne un mister. Cearta a fost serioasă, deoarece Adolf și Rudolph au împărțit între ei clădirile fabricii de încălțăminte și fiecare și-a început producția proprie de pantofi de sport și alte echipamente sportive.Tocmai dușmănia rudelor a dus la apariția a două mărci mondiale: Adidas (de la Adi Dassler) și Puma (la început a fost Ruda de la Rudi Dassler). Din păcate, cei trei copii ai lui Adolf Dassler, după moartea sa, nu au putut găsi o limbă comună și au împărțit compania, care ulterior a ajuns în mâinile concurenților.Vrăjmășia fraților, chiar și după șapte decenii, se simte în orașul lor natal Herzogenaurach – socitatea este împărțită în două părți: iubitorii de Puma și iubitorii de Adidas. Și deseori sunt chiar neprietenoși între ei. Ai știut povestea asta?

Andreea Bălan a oferit prima declarație după ce a suferit un stop cardio-respirator în timpul nașterii
Articolul anterior
Viile și câmpiile Moldovei, invadate de plastic. Alarmant!
Articolul următor
Alte articole interesante