Istorii emoționante! World Press Photo a desemnat fotografiile câștigătoare în cadrul concursului de anul acesta!

Celebra fundație World Press Photo a ales candidații la premiile mondiale de fotojurnalism pentru anul 2019. Iată câteva dintre imaginile finaliștilor, în categorii, de la mediul înconjurător până la sport. Câștigătorii vor fi anunțați în aprilie.

separator

Petronella Chigumbura, în vârstă de 30 de ani, membră a unei asociații anti-braconaj, numită Akashinga, este supusă unei instruiri de stealth și ascundere în parcul din Phundundu, Zimbabwe. (Fotografie de Brent Stirton / Getty Images / World Press Photo 2019)Victimele unui presupus atac cu gaz primesc tratament în estul Ghoutei, Siria. (Foto de Mohammed Badra / EPA / World Press Photo 2019)Yorladis este însărcinată pentru a șasea oară, după ce alte cinci sarcini au fost întrerupte în timpul anilor Farc din Columbia. Spune că a reușit să ascundă a cincea sarcină de la comandantul ei până în a șasea lună, purtând haine largi. Yorladis și partenerul ei locuiesc într-o casă într-o tabără temporară din Colinas. (Foto de Catalina Martin-Chico / Panos / World Press Photo 2019)Un băiat orfan din Ciad parcurge peretele cu desene ce prezintă lansatoare de grenade cu rachete, în Bol, Ciad. (Foto de Marco Gualazzini / Contrasto / World Press Photo 2019)Yanela, din Honduras, plânge în timp ce mama ei, Sandra Sanchez, este verificată de un agent de patrulare al frontierei americane, în McAllen, Texas, SUA. (Fotografie de John Moore / Getty Images / World Press Photo 2019)Dispariția lui Jamal Kashoggi. Un om neidentificat încearcă să rețină presa, în timp ce anchetatorii din Arabia Saudită ajung la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, Turcia, pe fondul unei reacții sporite la adresa internațională împotriva uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi. (Foto de Chris McGrath / Getty Images / World Press Photo 2019)Bob, un flamingo salvat în Caraibe, trăiește printre oameni pe insula Curaçao. Rănit rău când a intrat într-o fereastră de hotel, a fost îngrijit de Odette Doest, care conduce o asociație de salvare a lumii sălbatice. Bob s-a obișnuit cu oamenii în timpul reabilitării astfel încât nu ar supraviețui dacă ar reveni în sălbăticie. Bob o însoțește pe Odette la vizitele obișnuite la școală. (Foto de Jasper Doest / World Press Photo 2019)Lupta Irlandei de a elimina legile anti-avort. Un referendum din 1983 a dus la un amendament la constituția irlandeză, consolidând interzicerea avorturilor, chiar și în cazul sarcinilor care rezultă din viol sau incest. La 25 mai 2018, Irlanda a votat cu o mare majoritate să răstoarne aceste legi privind avortul, aflate printre cele mai restrictive din lume. (Foto de Olivia Harris / World Press Photo 2019)

Educația patriotică, adesea cu subtext militar, formează baza multor programe de tineret atât în ​​Rusia, cât și în SUA. Elevii se angajează să se antreneze la o tabără istorică de război din Borodino, Rusia. Declarația proiectului spune că scopul este „trezirea în generația tânără a unui interes deosebit pentru istoria Patriei”. (Foto de Sarah Blesener / World Press Photo 2019)

Rochii Fallera pentru festivalul Fallas de Valencia din Spania – inspirate de hainele purtate de secole în urmă de femeile care lucrau în câmpurile de orez, rochiile sunt acum creații care pot costa mai mult de 1.000 de euro. Emma Xifeng Abril și Eva Lanhan Abril au fost adoptate de aceeași familie și mama lor adoptivă, Maria, a cumpărat o bucată de material din țara lor de naștere pentru a face aceste rochii. (Foto de Luisa Dörr / World Press Photo 2019)

Criza din Yemen. O femeie în vârstă se află în fața unui magazin alimentar din satul Azzan, Yemen, aflat sub controlul lui Al-Qaida, până când forțele de elită Shabwani au eliberat zona în decembrie 2017. În ultimul an, războiul din umbră dintre al-Qaida și luptătorii iemeni locali s-a intensificat. (Foto de Lorenzo Tugnoli / The Washington Post / Contrasto / World Press Photo 2019)

Nominalizat pentru categoria sport. Plângând pentru libertate, de Forough Alaei. În Iran, fanele de sex feminin sunt interzise să intre pe stadioane de fotbal. Pe 20 iunie 2018, o hotărâre a permis stadionului Azadi din Teheran să admită grupuri selectate de femei pentru meciuri internaționale. O femeie urmărește meciul Cupa AFC, deghizată în bărbat. Fotograful, care a trebuit să se îmbrace ca bărbat, a spus: „Ca fotograf de sex feminin, nu mi se permite să-mi iau camera la stadion. Prin urmare, trebuia să mă fac un bărbat și să folosesc iPhone-ul pentru a face această fotografie „. (Foto de Foreu Alaei / World Press Photo 2019)

Pura se plimbă în jurul cartierului său, într-un vehicul roz din anii 1950, în timp ce comunitatea se adună pentru a sărbători cea de-a 15-a aniversare a tinerei, în Havana, Cuba. (Fotografie de Diana Markosian / Magnum Photos / World Press Photo 2019)

Mierea lui Dumnezeu. Un grup de apicultori lucrând la stupi în Tinun, Mexic. Fermierii din Campeche, peninsula Yucatán, afectează negativ albinele. Producătorii de miere afirmă că introducerea soiei modificate genetic și utilizarea agrochimicelor periclitează sănătatea, contaminează culturile și diminuează valoarea de piață a mierii, amenințând eticheta ecologică. (Foto de Nadia Shira Cohen / World Press Photo 2019)

Dakar fashion. Oamenii rezidenți curioși și un vânzător de stradă de materiale se uită la modelele Diarra Ndiaye, Ndeye Fatou Mbaye și Malezi Sakho care poartă costume create de către designerul senegalez Adama Paris din cartierul Medina din capitala Senegalului, Dakar. (Foto de Finbarr O’Reilly / World Press Photo 2019)

Sursa

Unei femei i s-a făcut rău și a căzut pe trecerea de pietoni

Unei femei i s-a făcut rău și a căzut pe trecerea de pietoni. La fața locului a venit ambulanța.

foto: www.unimedia.md

Inițial, a parvenit informația că femeia fusese lovită de o mașină, la Ciocana, în jurul orei 10:57 dimineața, dar poliția a venit ulterior că femeia nu a fost lovită de o mașină, ci acesteia i s-a făcut rău și a căzut pe trecerea de pietoni.

La fața locului au intervenit poliția și ambulanța.

Mister deslușit! S-a aflat cine este tatăl copului născut de fetița de 11 ani

S-a aflat cine este tatăl biologic al bebelușului născut de copila de 11 ani la Institutul Mamei și Copilului. Surse demne de încredere au declarat pentru TV8 că e vorba de tatăl vitreg al fetiței de 11 ani, reținut la sfârșitul lunii ianuarie și pus sub învinuire pentru viol. Asta deși anterior, avocatul acestuia a declarat că el nu-și recunoaște vina. Contactată de noi, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii ne-a confirmat că anchetatorii au primit testele ADN, dar a refuzat să ne divulge rezultatele, invocând că sunt date confidențiale, scrie tv8.md

„Procuratura a recepționat rezultatele expertizei ADN, însă în corespundere cu principiul confidențialității urmăririi penale, acestea nu pot fi divulgate.Urmărirea penală continuă, urmând a fi recepționate și rezultatele altor expertize dispuse. Procuratura Generală asigură că se întreprind toate acțiunile relevante pentru justa soluționare a cauzei”, a spus Violina Moraru.

Potrivit surselor TV8, rezultatele testelor ADN au arătat că tatăl vitreg al fetiței de 11 ani este și tatăl biologic al copilului ei. 

Procurorii au dispus efectuarea mai multor expertize, inclusiv al unui test de paternitate, încă acum aproape două luni, iar rezultatele au venit abia acum. 

Între timp, inculpatul în vârstă de 46 de ani, reținut la sfârștul lunii ianuarie, râmâne în continuare în arest. Ieri, magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana i-au prelungit măsura preventivă cu încă 30 de zile. 

Cazul copilei de 11 ani a devenit cunoscut în luna decembrie. Oamenii legii au fost sesizați de către reprezentanții unui Centru de sănătate din raionul Călărași. Aceștia au comunicat poliției că în urma examinării medicale, s-a constatat că minora de 11 ani este însărcinată. Copila a născut la Institutul Mamei și Copilului, la exact o lună după ce s-a aflat că e însărcinată. Atât ea, cât și bebelușul se simt bine. Minora a beneficiat inclusiv de consiliere psihologică. Tot atunci oamenii legii au pornit o cauză penală pentru viol, principalul suspect fiind chiar tatăl vitreg al copilei, care potrivit avocatului respinge orice acuzație. 

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, unul din 16 copii veniți pe lume în 2022 în Moldova a fost născut de o mamă adolescentă. Iar 6% din cazurile de mortalitate maternă din ultimii cinci ani au fost tot printre adolescente. 

Un autocar cu copii din Moldova, reținut la hotarul cu Letonia: ”Stăm de 24 de ore, fără vreo explicație, în condiții inumane”

Un autocar cu copii moldoveni a fost reținut la granița lituaniană. Aceștia se întorceau de la un festival din Belarus, la care au luat marele premiu. Potrivit informațiilor, autocarul cu copii stă la graniță de 24 de ore fără vreo explicație. Despre aceasta scrie artistul și prezentatorul Pavel Duganov. Autoritățile de la Chișinău nu au venit cu vreun comentariu, deocamdată, scrie unimedia.md.

„Un autocar cu copii moldoveni, care au cântat la un festival din Belarus, a fost reținut la granița lituaniană și stă la graniță de 24 de ore, fără vreo explicație, în condiții inumane.

Motivul este „amenințarea la securitatea națională a Lituaniei”.

În urmă cu câteva săptămâni, o delegație lituaniană a venit în Moldova și l-a sărutat pe președintele nostru pe mâna dreaptă, au promis dragoste și loialitate! Și asta numesc ei prietenie și valori europene, să-ți bați joc de copii?

Să nu lăsăm soarta copiilor noștri în seama arbitrarilor”, se arată în mesajul plasat de Duganov pe pagina sa de facebook.

Olesea Sveclă este însărcinată!
Articolul anterior
Poze din vacanța Kătălinei Rusu la Paris!
Articolul următor