Italia anunță cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în cea mai mare parte din statele europene. Italia a raportat ieri 11.705 de noi cazuri de COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

În schimb, Cehia, o ţară de zece milioane de locuitori, a înregistrat peste 11.000 de îmbolnăviri în 24 de ore. În Belgia, de astăzi, restaurantele şi barurile se închid pentru o lună.

Premierul italian, Giuseppe Conti, a anunțat o nouă serie de măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Regulile presupun ca restaurantele să afişeze numărul maxim de persoane pe care îl pot primi şi se vor închide cel târziu la miezul nopţii, iar barurile vor trebui să se închidă la ora 18.

De asemenea, printre măsuri se numără şi facilitarea învăţământului la distanţă, iar acolo unde nu va putea fi posibil, cursurile trebuie să se facă în ture.

În prezent, în Cehia există mai multe cazuri de COVID-19 la un milion de locuitori, decât în oricare altă țară.

Ca urmare a creșterii îngrijorătoare a numărului de infectări, au fost introduse noi măsuri restrictive care au nemulțumit o parte din populație. Sute de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor restricții. 

În Belgia, barurile și restaurantele se închid pentru cel puțin o lună. Autoritățile avertizează că țara se poate confrunta cu un tsunami de cazuri. 

sursa

Speranța de viață în Moldova este una dintre cele mai mici în Europa
Articolul anterior
Produse cu certificare Ecocert, Cosmos și Cosmebio ce asigură efect antioxidant și anti-îmbătrânire asupra pielii
Articolul următor
Alte articole interesante