Italia extinde restricțiile din perioada sărbătorilor de iarnă, la nivel național

În Italia, circulația între cele 20 de regiuni ale țării rămâne interzisă până pe 15 ianuarie, cu excepția deplasărilor în interes de serviciu, sănătate sau situații de urgență, anunță Reuters

Barurile și restaurantele rămân închise până la începutul săptămânii viitoare. Guvernul a decis, de asemenea, să amâne redeschiderea liceelor ​​la 50% din capacitate. Unele regiuni, inclusiv nordul Veneto, au decis să amâne redeschiderea școlilor până pe 31 ianuarie. Totodată, stațiunile de schi rămân închise până pe 18 ianuarie.

Pe perioada sărbătorilor de iarnă italienii s-au aflat în carantină națională strictă, nefiindu-le permis să-și părăsească casele fără o justificare. Restricțiile ar fi trebuit să expire joi, însă guvernul a decis prelungirea lor, urmând ca de săptămâna viitoare să se revină la vechiul sistem de restricții, pe trei niveluri, cu impunerea lor la nivel local.

Numărul cazurilor zilnice a scăzut de la aproximativ 40.000 pe zi, la mijlocul lunii noiembrie la mai puțin de 20.000 în prezent, însă rata de infectare rămâne oscilantă.

Sursa

Incendiu izbucnit într-un bloc nou din Capitală
Articolul anterior
Serviciul Fiscal de Stat a lansat platforma experimentală „Registrul electronic al angajaților”
Articolul următor
Alte articole interesante