Italia închide granițele pentru cetățenii moldoveni. Vor fi anulate și cursele de zbor

Autoritățile italiene au interzis temporar intrarea în țară din 13 țări din afara UE, din cauza pericolului răspândirii coronavirusului.

separator

Decizia corespunzătoare a fost semnată joi de șeful Ministerului Sănătății din Italia, Roberto Speranza, relatează tass.ru

„Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, în consultare cu ministerele Afacerilor Externe și Transporturilor, a decis să interzică intrarea, chiar și tranzitul, pentru persoanele care au fost în ultimele 14 zile în Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, pentru a asigura nivelul adecvat de siguranță sanitară „, a declarat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, indică faptul că zborurile directe și indirecte către aceste țări au fost suspendate. Niciuna dintre aceste țări nu este inclusă în așa-numita listă verde a UE.

Orice străin care intră, precum italienii care se întorc din străinătate, trebuie să fie supus carantinei de două săptămâni. Fără restricții, granițele Italiei sunt deschise numai cetățenilor statelor Schengen. Cu majoritatea țărilor din afara spațiului Schengen, zborurile regulate nu au fost restabilite.

Cu o zi mai devreme, aproape 200 de cetățeni din Bangladesh nu mai erau permise în Italia, după ce coronavirusul a fost detectat la 77 de pasageri care zburau pe un zbor special din Dhaka. După cum s-a dovedit, înainte de zbor, au fost furnizate informații false despre rezultatul negativ al analizei. Drept urmare, Bangladeshii care au sosit din Doha (Qatar) au fost trimiși înapoi. Comunitatea de imigranți din Bangladesh este una dintre cele mai mari din Italia, doar la Roma există 30 de mii de oameni. În ultimele săptămâni, 1.300 de cetățeni din Bangladesh au putut să se întoarcă la Roma cu zboruri speciale. Mulți dintre ei sunt implicați în activități sezoniere, inclusiv în sectorul serviciilor.

În prezent, în Italia, creșterea zilnică a cazurilor noi este în jur de 200. În total, de la începutul pandemiei, numărul persoanelor infectate din republică a depășit 242 de mii de persoane, dintre care aproape 35 de mii au murit.

Video viral. Momentul în care un copil, aruncat de la balconul unui apartament în flăcări, este salvat
Articolul anterior
Cunoscutul actor Vlad Ciobanu a fost diagnosticat cu leucemie. Familia are nevoie de ajutor!
Articolul următor