Italia intră de astăzi în cea de-a doua etapă de relaxare a restricțiilor

Italia intră de astăzi în cea de-a doua fază a revenirii la o oarecare normalitate. Multe dintre restricții vor fi eliminate. Astfel, barurile, restaurantele și saloanele de înfrumusețare își așteaptă din nou clienții.

separator

Duminică, Italia a raportat cel mai mic număr de decese şi îmbolnăviri de la începutul pandemiei. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Spania şi Marea Britanie.

Să bei o cafea sau să savurezi o pizza într-un restaurant ori la o terasă este din nou posibil de luni în Italia. Peisajul însă nu va fi la fel ca înainte de pandemie.

Proprietarii au de urmat anumite reguli impuse de autorităţi. Mesele trebuie aranjate astfel încât între clienţi să fie o distantă de cel puţin un metru şi, pentru o mai bună protecţie, trebuie să existe separatoare din plexiglas. Tot de luni îşi deschid porţile şi muzeele şi bisericile din Peninsulă.

Giuseppe Conte, premierul Italiei:

“Călătoriile dintr-o regiune în alta sunt posibile din motive deja cunoscute, cum ar fi necesitățile legate de muncă sau urgențele majore, legate de sănătate. Aceste călătorii intraregionale vor rămâne limitate până pe 3 iunie.”

Premierul italian a mai spus că vrea garanţii suplimentare din partea forurilor fotbalistice înainte de a decide reluarea meciurilor.

sursa

În Moldova, 1.344 de cadre medicale s-au infectat cu virusul Covid-19
Articolul anterior
Cosmetice must-have în trusa ta de frumusețe
Articolul următor
Alte articole interesante