Italia renunță la purtarea măștii în aer liber la jumătatea lunii iulie

Coordonatorul Comitetului Tehnico-Științific (CTS) și președintele Consiliului Superior al Sănătății din Italia, Franco Locatelli, a spus că în a doua jumătate a lunii iulie se putea vorbi de eliminarea măștii în aer liber și chiar în interior, pentru persoanele vaccinare și care nu sunt vulnerabile.

De luni, 24 mai, toate regiunile italiene se află în „zona galbenă”, după ce ordonanța semnată duminică de ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a promovat și ultima regiune rămasă în „zona portocalie”, Valle d’Aosta, relatează Rai News, transmite Rador.

Prin urmare, Italia se îndreaptă spre normalitate. Trei regiuni se vor ”califica” înainte celorlalte: de la 1 iunie, Friuli Venezia Giulia, Sardinia și Molise vor intra în „zona albă” și își vor lua rămas bun de la restricții, cu excepția păstrării distanțării sociale și a măștilor de protecție. 

Din 7 iunie, regiunile Abruzzo, Veneto și Liguria vor intra și ele în „zona albă”. Și dacă datele monitorizării din 28 mai vor continua să fie reconfortante, la mijlocul lunii ar putea intra și Lombardia, Lazio și Umbria.

Prăbușirea telecabinei din Italia, filmată de camerele de supraveghere. Pasagerii mai aveau 5 metri până la destinație
Articolul anterior
În Moldova, s-au copt primele cireșe
Articolul următor
Alte articole interesante