Iubire manifestată prin bătaie! Pedeapsa primită de un bărbat din Fălești care și-a omorât soția în bătaie

Ieri, la  12 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 64 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violență în familie care a cauzat decesul victimeistabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la data de 20 februarie 2022, pe timp de seară, în timp ce se afla la domiciliul său, amplasat într-un sat din raionul Făleşti, în urma unui conflict, i-a aplicat soției sale multiple lovituri, inclusiv cu pumnii, peste diferite părți ale corpului.

Conform constatărilor medicilor legiști, victimei i-au fost aplicate 2 lovituri în regiunea capului şi 26 de lovituri în regiunea corpului şi membrelor.

În rezultatul traumelor suportate, la 16 martie 2022, victima a decedat la spital.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat.

Instanța a dispus aplicarea măsurii preventive (arestul preventiv) în privința inculpatului, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Încă o victorie pentru Moldova! Două medalii de aur obținute la Campionatul european de lupte pe plajă pentru tineret

Sportivii din Republica Moldova au obținut două medalii de aur la Campionatul european de lupte pe plajă pentru tineret, desfășurat în Franța, transmite MOLDPRES.

Campioni europeni au devenit Pavel Graur, categoria de greutate de 70 kg, și Traian Căpățină, categoria de greutate de 80 kg, ambii membri ai Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Luptătorii au beneficiat de suportul antrenorilor Nicolae Scurtul, Boris Savva, Maxim Gîlcă și Sergiu Gurin.

Participarea la Campionat a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Memorandum de înțelegere la nivel parlamentar între Moldova și Franța

Relațiile bilaterale la nivel parlamentar între Moldova și Franța vor fi aprofundate. Un memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat la Chișinău cu prilejul vizitei președintelui Adunării Naționale a Republicii Franceze, Yaël Braun-Pivet. Semnarea documentului demonstrează o dată în plus că Republica Moldova are prieteni sinceri și de nădejde, așa cum este și Franța, care acceptă că viitorul Republicii Moldova este Uniunea Europeană, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei conferințe comune de presă, transmite IPN.

Șeful legislativului a declarat că vor fi amplificate activitățile grupurilor parlamentare de prietenie, vor colabora comisiile parlamentare, în mod special cele responsabile de afaceri externe, afaceri europene și apărare. De asemenea, vor fi organizate reuniuni și activități comune și va continua armonizarea legislației naționale a Republicii Moldova cu legislația Uniunii Europene.

Ne angajăm să intensificăm colaborarea noastră în cadrul Delegațiilor Uniunii Interparlamentare, în Adunarea Parlamentară a Francofoniei, Adunarea Parlamentară NATO, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europeiˮ, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a comunicat că Republica Franceză, alături de alte țări ale Uniunii Europene, a fost sensibilă la procesele din Republica Moldova.

Franța are un cuvânt important în cadrul Uniunii Europene și sunt sigur că va fi acel avocat, acea voce care ne va ajuta să convingem și alți prieteni din Uniunea Europeană că Moldova merită deschiderea negocierilor de aderare. Noi înțelegem ce avem de făcut, avem mult de lucru”, a adăugat șeful legislativului.

Președintele Adunării Naționale a Republicii Franceze, Yaël Braun-Pivet, a declarat că poporul moldovean are tot ce este necesar pentru a putea să-și găsească locul pe care îl merită în familia europeană.

Noi vom continua să vă susținem în acest proces, suportul manifestându-se și la nivel juridic, financiar, politic. Și de-a lungul acestui proces vom fi întotdeauna alăturiˮ, a spus președintele Adunării Naționale a Republicii Franceze.

Cartea Verde pentru Rusia și Belarus nu mai este valabilă

Certificatele de asigurare Cartea Verde pentru Federația Rusă și Republica Belarus nu mai sunt valabile de astăzi, 30 iunie, transmite IPN.

Agenția Națională Transport Auto precizează că anunțul a fost făcut de către Consiliul Birourilor de la Bruxelles (COB), care a transmis o notă informativă Birourilor Naționale ale Sistemului Internațional de Asigurare Carte Verde (SIACV) referitor la suspendarea calității de membru a Birourilor Carte Verde din Federația Rusă și Republica Belarus.

În contextul dat, Agenția Națională Transport Auto recomandă operatorilor de transport să se informeze privind reglementările în domeniul transportului rutier aplicabile în aceste țări, inclusiv normele privind asigurarea unităților de transport.

Împrumuta telefoanele trecătorilor sub pretextul de a face un apel de urgență și fugea cu ele. Ce pedeapsă riscă un individ pentru isprăvile sale
Articolul anterior
Începe bătălia pentru Kremlin: „Ne aflăm în pragul unor schimbări politice interne foarte grave, cu caracter catastrofal”
Articolul următor