Iubita lui Keanu Reeves. Fanii nu au apreciat alegerea actorului, considerând-o prea în vârstă

Keanu Reeves este un actor talentat, cunoscut pentru modestia și amabilitatea sa, fiind foarte diferit de o bună parte a actorilor de la Hollywood, având un stil de viață foarte modest.

separator
Actorul donează bani spitalelor pentru copii și persoanelor aflate în dificultate. Din păcate actorul are o viață destul de zbuciumată. Femeia pe care a iubit-o foarte mult a fost Jennifer Syme. Ea a avut o influență foarte puternică asupra vieții actorului.

După un an de relație ea a rămas însărcinată și ambii așteptau cu nerăbdare acest eveniment frumos. Dar, din păcate, cu puțin timp înainte de naștere, inima copilului a încetat să mai bată. Relația lor a avut de suferit din această cauză. Un an mai târziu iubita lui Keanu s-a stins în urma unui accident.După aceasta actorul a suferit foarte mult, nu a mai fost văzut în compania altor femei și a evitat în permanență să răspundă la întrebările legate de acest subiect.

Recent Keanu a apărut alături de o femeie care s-a dovedit a fi pictorița Alexandra Grant. Chiar dacă femeia are 46 de ani, iar Keanu 54, fanii o critică pe Alexandra, numind-o bătrână, potrivit fasingur.me.

O altă tabără a fanilor actorului se bucură pentru el. Ce importanță câți ani are, cum arată sau cu ce se ocupă, dacă el este în sfârșit fericit alături de ea? Fanii spreră ca actorul să-și găsească o parteneră de viață și să fie fericiți împreună.

Cantitatea de alcool, tutun și bani pe care o puteți avea în bagaje când călătoriți în țările Uniunii Europene

Aceste reguli sunt valabile doar în interiorul Uniunii Europene și nu se referă la călătoriile din afara țărilor UE spre blocul comunitar!

În timpul călătoriilor pe teritoriul Uniunii Europene sunteţi obligați să declaraţi în scris şi să prezentaţi autorităţilor vamale anumite bunuri aflate asupra dumneavoastră cum ar fi:

a) arme şi muniţii, materiale explozive, radioactive, nucleare, precum şi produse strategice prevăzute în legi speciale;

b) droguri sau substanţe psihotrope şi precursorii acestora, materiale biologice cu potenţial de contaminare în masă, medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, substanţe chimice esenţiale, precum şi produse şi substanţe toxice;

c) instrumentele de plată sub formă de numerar aflate asupra dumneavoastră, care sunt egale sau depăşesc echivalentul a 10.000 euro/persoană.

Dacă intenţionaţi să intraţi sau să ieşiti din UE cu 10.000 de euro sau mai mult, în numerar (sau echivalentul în alte monede), trebuie să declaraţi suma autorităţilor vamale, se menționează pe site-ul oficial al UE.

Prin instrumente de plată sub formă de numerar se înţelege:

 • instrumente negociabile la purtător, inclusiv instrumente monetare la purtător, precum cecuri de călătorie, instrumente negociabile (inclusiv cecuri, bilete la ordin și mandate poștale), care sunt fie la purtător, andosate fără restricții, întocmite pe numele unui beneficiar fictiv, fie într-o astfel de formă încât proprietatea asupra acestora este transferată în momentul transmiterii, precum și instrumente incomplete (inclusiv cecuri, bilete la ordin și mandate poștale) semnate, dar cu numele beneficiarului omis;
 • valută (bancnote și monede în circulație, ca mijloc de schimb).

Pentru declararea în scris solicitaţi agenţilor vamali formulare de declarare. Nedeclararea sau declararea eronată poate fi sancţionată contravenţional sau penal, după caz, bunurile nedeclarate fiind reţinute în vederea confiscării.

Alcool şi tutun

Când călătoriţi dintr-o ţară a UE în alta, puteţi transporta, conform site-ului oficial al Uniunii Europene, produse din tutun sau alcool pentru uz personal, dar nu le puteţi comercializa.

Potrivit legislaţiei UE, nu trebuie să dovediţi că bunurile sunt pentru uz personal, dacă transportaţi mai puţin de:

 • 800 de ţigarete
 • 400 de ţigări de foi
 • 200 de trabucuri
 • 1 kg de tutun
 • 10 litri de băuturi spirtoase
 • 20 litri de vin alcoolizat
 • 90 de litri de vin (din care cel mult 60 de litri de vin spumos)
 • 110 litri de bere.

Dacă transportaţi tutun sau alcool în cantităţi mai mari decât cele permise, este posibil să vi se ceară:

 • să demonstraţi că sunt pentru uz personal;
 • să faceţi dovada că le-aţi achiziţionat (chitanţă sau factură).

În cazul în care cantităţile de tutun sau alcool pe care le transportaţi rămân în limitele permise pentru uz personal, nu va trebui să plătiţi accize în statul membru în care mergeţi.

Reglementările nu se aplică în situaţia călătorilor sub 17 ani, aceştia neavând dreptul de a transporta alcool sau tutun. Când călătoriţi în interiorul Uniunii, nu se aplică conceptul de cumpărături fără taxe (duty-free).

Țările UE pot limita numărul de țigări pe care le puteți aduce cu dumneavoastră din alte state membre care nu aplică încă nivelul minim al accizelor. Această limită nu poate fi mai mică de 300 de țigarete. Pentru date exacte, contactați înainte de plecare autoritățile vamale din țara în care urmează să vă deplasați.

Transportul produselor de origine animală pentru consum personal

Nu există restricţii privind transportul produselor de origine animală în cazul în care călătoriţi în interiorul UE, având în vedere că toate statele membre ale Uniunii trebuie să respecte norme veterinare foarte stricte.

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, teritoriul vamal al României a devenit parte integrantă din teritoriul vamal al Uniunii Europene, iar pentru mărfurile care au statut comunitar şi care fac obiectul unor livrări intracomunitare, nu se mai efectuează control vamal şi nu se mai întocmesc formalităţi vamale.

Totuşi, datorită faptului că produsele alimentare pot fi purtătoare ale unor germeni patogeni, ţinând seama de condiţiile în care sunt transportate precum şi faptul că în contextul actual au apărut şi evoluat unele boli transmisibile generatoare de epidemii, aceste categorii de produse pot constitui pe parcursul timpului, obiectul mai multor directive comunitare.

Așadar, anumite restricţii se pot aplica în situaţia în care apar focare localizate de boli la animale.

Dacă intraţi pe teritoriul UE din ţări aflate în afara spaţiului comunitar, nu puteţi transporta în bagaje carne sau produse lactate dacă acestea nu sunt însoţite de documente veterinare oficiale. Aceste măsuri sunt menite să prevină răspândirea în UE a unor boli grave în rândul animalelor.

Moarte cumplită pentru un tânăr: S-a înecat cu o bucată de pizza și a murit în fața părinților săi

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a murit sufocat în timp ce mânca o felie de pizza. Tragedia a avut loc luni seară, 27 martie, în localitatea Aquino, din provincia Frosinone (Lazio). În câteva clipe a încetat să mai respire și inima i s-a oprit. Totul s-a petrecut în fața părinților săi, relatează Il Mattino.

Tânărul, de naționalitate chineză, servea cina împreună cu părinții și mânca o felie de pizza când s-a înecat cu o îmbucătură care i-a blocat căile respiratorii. Și-a dus repede mâinile la gât și fața i s-a învinețit.

Momente de panică în familie care s-au soldat cu un rezultat dramatic, bărbatul a leșinat în fața ochilor părinților și a murit.

Nimeni nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, în câteva minute a încetat să mai respire și inima i s-a oprit.

Cadrele medicale de la 118 care au ajuns la fața locului în scurt timp au constatat decesul bărbatului.

La casa familiei de comercianți chinezi au sosit și carabinierii din Pontecorvo. Militarii au luat declarațiile părinților și au reconstituit dinamica celor întâmplate. Odată efectuate verificările, cadavrul a fost transferat la morgă.

sursa: www.rotalianul.com

Pasager depistat în aeroport cu trei capsule pline cu aur ascunse în rect

Unitatea de Informații a Vămilor din Hyderabad, India, a interceptat în dimineața zilei de marți, 28 martie 2023, un pasager care sosise din Dubai cu zborul EK-524 și care ascundea aur sub formă de pastă în rectul său.

Pasager depistat în aeroport cu trei capsule pline cu aur ascunse în rect

În urma percheziției, au fost găsite trei capsule de aur în pastă, cântărind în total 840 de grame și având o valoare aproximativă de 51,24 de lakh (circa 61.000 de euro).

Pasagerul a fost arestat imediat, în conformitate cu prevederile Legii Vămilor Indiene din 1962, informează publicația indiană Siasat.

Într-un caz similar, un alt pasager indian care a sosit din Dubai cu zborul 6E 1466 în aceeași dimineață a fost, de asemenea, interceptat de ofițerii vamali.

În urma controlului bagajului, au fost descoperite două bare de aur, cântărind 233 de grame și având o valoare aproximativă de 14,23 de lakh (circa 16.600 euro).

Acestea erau ascunse între cutii cu ulei de pește, aflate în bagajele pasagerului.

sursa

O femeie, în vârstă de 70 de ani, a curățat 52 de plaje timp de un an
Articolul anterior
Video. Cel mai deștept câine: se preface că are piciorul rupt ca să primească mâncare
Articolul următor