Japonia intensifică sancţiunile la adresa Rusiei, în urma desfăşurării de arme nucleare tactice în Belarus

Japonia va aplica sancţiuni suplimentare Rusiei după ce summitul G7, pe care l-a găzduit săptămâna trecută, a convenit intensificarea măsurilor pentru a pedepsi invazia Ucrainei de către Moscova, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului nipon, Hirokazu Matsuno, informează Reuters.

Japonia intensifică sancţiunile la adresa Rusiei. Cauza, armele nucleare

Matsuno a condamnat, de asemenea, anunţul de joi referitor la desfăşurarea de arme nucleare tactice de către Rusia în Belarus, spunând că aceasta va intensifica şi mai mult circumstanţele create de invadarea Ucrainei, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

„Fiind singura ţară care a suferit bombardamente atomice în timpul războiului, Japonia nu acceptă niciodată ameninţarea nucleară a Rusiei, cu atât mai puţin utilizarea acesteia”, a declarat Matsuno într-o conferinţă de presă obişnuită.

Liderii statelor membre G7 şi-au arătat săptămâna trecută hotărârea de a sprijini Ucraina cu ajutoare militare suplimentare şi sancţiuni împotriva Rusiei, la summitul anual desfăşurat în primul oraş din lume care a suferit un bombardament atomic, Hiroshima.

Într-o acţiune coordonată cu G7, Japonia va îngheţa activele a 78 de grupuri şi 17 persoane, inclusiv ofiţeri de armată din Rusia şi va interzice exporturile către 80 de entităţi ruseşti, cum ar fi laboratoarele de cercetare afiliate armatei, potrivit unui comunicat publicat vineri de Ministerul de Externe.

Japonia va interzice, de asemenea, furnizarea de servicii de construcţii şi inginerie Rusiei, mai multe detalii referitoare la această măsură urmând să fie anunţate la o dată ulterioară, se arată într-un comunicat al Ministerului Comerţului de la Tokio.

Panică pe rețele în urma unei postări despre cadavrul unei femei presupusă a fi violată lângă parcul Râșcani. Ce spune Poliția

Panică pe o rețea de socializare din cauza unei postări în care se vorbește despre cadavrul unei femei presupusă a fi violată lângă parcul Râșcani.

Postarea anonimă a pus pe jar internauții, după ce în text se găseau detaliile unei presupuse crime iar autorul postării ar fi acuzat Poliția că ascunde cazul.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a negat cele scrise în postare și a venit cu o informație oficială privind cadavrul găsit, scrie www.stiri.md.

„Apelul la serviciul de urgență a survenit la data de 25 mai de la un trecător de pe strada Nicolae Dimo din sectorul Râșcani al Capitalei, care a comunicat că lângă parcul Râșcani, în apă este un cadavru.

La fața locului imediat s-au deplasat grupa operativă și medicul legist, care au stabilit că cadavrul îi aparține unei femei de 44 de ani. 

Aceasta s-a dovedit a fi decedată de trei zile.

Pe corpul neînsuflețit nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru a fi stabilite toate circumstanțele”, a declarat Stati.

Poliția investighează motivul care ar fi dus femeia la acest gest.

În acest context îndemnăm oamenii să se abțină din a scrie pe rețelele de socializare informații neconfirmate sau care trezesc suspiciuni și panică în societate. 

O grădiniță din Cahul a fost modernizată cu ajutorul Japoniei

Grădinița „Spicușor” nr. 14, din municipiul Cahul, a fost modernizată cu sprijinul financiar al Guvernului Japoniei, prin intermediul programulu „Kusanone”.

Grădinița Spicușor din Cahul a fost modernizată cu ajutorul Japoniei

Grantul în mărime de 86,9 mii de dolari a fost utilizat pentru realizarea lucrărilor de termoizolare a pereților exteriori și renovarea zonei orb, schimbarea sistemului de ventilare în bucătărie și dotarea acesteia cu echipamentele și mobilierul necesar pentru prelucrarea și procesarea alimentelor, transmite ipn.md.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei, proiectul a contribuit la sporirea siguranței și protecția sănătății celor 335 de copii, 52 de educatori și personal tehnic din grădiniță, și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a menționat că a participat la Adunarea „Moldova Europeană”, desfășurată duminica trecută la Chișinău, unde a simțit o puternică energie pozitivă. În context, e sigur că Republica Moldova va depăși obstacolele și se va integra în mainstream-ul european. „Ce bine este ca acești copii să trăiască cu așteptări mari pentru viitorul național!”, a adăugat ambasadorul japonez.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.9 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

Ploaie cu grindină la Sîngerei. Mai multe culturi au fost distruse

Mai multe culturi au avut de suferit pe urma unei ploi cu grindină din raionul Sângerei.

Ploaie cu grindină la Sîngerei: Ce culturi au fost afectate

Precizăm că meteorologii au emis cod galben de furtună pentru întreaga țară. Pe lângă Sângerei, grindină a mai căzut și în localități din raioanele Telenești, Florești, Hâncești și altele, transmite tvn.md.

Panică pe rețele în urma unei postări despre cadavrul unei femei presupusă a fi violată lângă parcul Râșcani. Ce spune Poliția
Articolul anterior