Japonia oferă 400.000 dolari pentru dotarea digitalizată a Bibliotecii Naționale

Echipamentul de digitalizare al Bibliotecii Naționale urmează a fi îmbunătățit cu sprijinul financiar al Japoniei. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, 8 septembrie, proiectele care vizează acest subiect.

separator

Japonia va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 43,7 milioane de yeni japonezi, echivalentul a 400.000 dolari, pentru implementarea proiectului „Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale”.

Sprijinul financiar va fi utilizat pentru consolidarea capacităților BNRM care, în prezent, nu deține un echipament de digitalizare a fondului de carte.

Obiectivul proiectului este de a prezerva resursele istorice, culturale și de interes general, disponibile în bibliotecă și în instituțiile partenere.

Proiectul va contribui la creșterea gradului de accesibilitate a societății la resursele din biblioteci prin îmbunătățirea echipamentelor necesare digitalizării, indexării și conservării resurselor.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind cooperarea economică, întocmit prin schimb de note, a fost semnat la Chișinău, pe data de 29 iunie 2020.

Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului „Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale” a fost semnat pe data de 14 iulie 2020.

Comisia urmează să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordului de cooperare economică între Republica Moldova și Japonia, precum și a Acordului de grant cu Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională.

sursa: www.ipn.md

Durerea unei mame care a fost bolnavă de Covid-19: ,,După ce am rămas izolați în casă, puțini au fost cei care au binevoit să ne întindă o mână de ajutor”
Articolul anterior
Mărturiile pacienților moldoveni care au câștigat lupta cu infecția Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante